KLAUS WERNER JOHANNIS A SEMNAT VINERI DECRETUL DE PROMULGARE A LEGII PENTRU COMPLETAREA OUG nr.118/2006,CU PRIVIRE LA ACTIVITATEA NOTARILOR!

4 Noi

Imagini pentru IOHANNIS POZE

 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de promulgare a Legii pentru completarea OUG nr. 119/2006 privind unele măsuri necesare pentru aplicarea unor regulamente comunitare de la data aderării României la Uniunea Europeană, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995, informează Administraţia Prezidenţială.

În iulie, CCR a declarat neconstituţionale mai multe prevederi din acest act normativ.

CCR arăta că prin una dintre prevederi se ajungea la extragerea din aria de incidenţă a răspunderii penale, aplicabilă funcţionarilor publici, a notarilor publici. De asemenea, CCR preciza că alte prevederi nu răspund exigenţelor de previzibilitate, în condiţiile în care mai multe aspecte nu sunt reglementate, sunt reglementate lacunar ori confuz.

Curtea menţiona că printr-o modificare operată de Parlament se stabileau discriminări între persoane aflate în situaţii juridice identice, iar pe de altă parte – privilegii pentru persoane care exercită atribuţii de autoritate publică, lipsind de efecte juridice o hotărâre judecătorească definitivă de condamnare.

CCR preciza că era încălcat şi principiul statului de drept şi principiul supremaţiei Constituţiei şi al obligativităţii respectării legilor.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: