FUFA ISTERICA DE LA ANTENA 3 ,BASISTO-JOHANNISTA DANA GRECU SINGURUL STIRIST PSIHOPAT CARE A INEBUNIT CAND A A AUZIT SI A CITIT DECIZIA PARCHETULUI GENERAL DE A CLASA DOSARUL TURCENI-ROVINARI,SI A AFLAT CA FOSTUL PREMIER VICTOR PONTA ESTE NEVINOVAT!,DANUTA GRECUTA LA SOCOLA ACOLO TIE LOCUL!

13 iul.

Image may contain: 1 person, smiling, text

Fostul premier al României, Victor Ponta, a comentat, miercuri, pe pagina personală de Facebook, decizia Parchetului General de a clasa dosarul în care acesta este acuzat de evaziune fiscală.

”Ma intreaba jurnalistii cum comentez decizia Parchetului General!

Acuzatia ca nu am inregistrat fiscal un contract de inchiriere putea fi verificata in maxim 24 ore ( deoarece in declaratia mea de avere era trecut chiar si nr. de inregistrare de la Administratia Fiscala din Gorj – locul de domiciliu)! Dl procuror Uncheselu mi-a deschis si a „lucrat” la acel dosar doi ani dupa care nu l-a clasat ( pe motivul evident ca fapta nu exista – asa cum prevedea legea) ci l-a declinat catre Parchetul General pentru continuarea cercetarilor.

Cred ca nu pe mine ar trebui sa ma intrebe cum comentez solutia ci pe Dl procuror Jean Uncheselu!”, scrie Victor Ponta pe pagina personală de Facebook.

Dosarul în care fostul premier al României, Victor Ponta era acuzat de evaziune fiscală, a fost clasat, la doar 3 luni după ce dosarul a ajuns la Parchetul General.

Este vorba o parte din speța disjunsă din cauza „Turceni – Rovinari”, în care sunt judecaţi, din 2015, fostul senator PSD Dan Şova şi foştii directori ai complexurilor energetice Rovinari şi Turceni, transmite România TV. Totuși, trebuie să precizăm că Ponta este în continuare judecat pentru fals, altă acuzație adusă de către procurorul DNA Jean Uncheșelu tot în legătură cu cazul „Turceni-Rovinari”.

Amintim că procurorul Jean Uncheșelu l-a pus sub urmărire penală pe Victor Ponta pe 5 iunie 2015, chiar în ziua în care PNL citea în Parlament moțiunea de cenzură împotriva prim-ministrului. De altfel, în acea perioadă, dosarul a fost folosit intens de către opoziție ca pretext pentru a-i cere premierului demisia.

Revenind în 2017, trebuie să spunem că Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis, în luna mai, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) dosarul care vizează fapte de evaziune fiscală ce ar fi fost comise de Victor Ponta şi de alte persoane, procurorii care vor face cercetările urmând să stabilească dacă fostul premier va fi pus sub acuzare pentru aceste infracţiuni sau dacă dosarul va fi clasat.

DNA a clasat, în 22 martie 2017, dosarul în care se ceruse, în 2015, Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a lui Victor Ponta pentru conflict de interese.

Clasarea a fost dispusă pentru că în Camera Deputaţilor a fost respinsă cererea DNA de avizare a începerii urmăririi penale a lui Ponta pentru conflict de interese.

Prin aceeaşi ordonanţă de clasare, DNA a dispus declinarea dosarului la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, “având în vedere că există indicii privind săvârşirea unor fapte care nu sunt de competenţa DNA”, spunea în luna mai purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.