Este sau nu George Soros finanțatorul din umbră al protestelor ANTIFA? Presa a luat foc, taberele s-au împărțit!

22 iun.

Tensiunile din jurul protestelor apărute în Statele Unite, după moartea lui George Floyd, au lăsat loc din plin unor teorii ale conspirației, de care este asociat celebrul miliardar.

Filantrop în ochii unora, de numele afaceristului și economistului american de origine ungară, se leagă, în ultima perioadă, speculații greu de crezut, în opinia altora. O serie de mesaje postate prin intermediul social media vehiculează acuzații greu de probat la adresa miliardarului în vârstă de 89 de ani. Extrema dreaptă vehiculează ideea că acesta ar “deține” Antifa – mișcarea antifascistă din Statele Unite- și că ar fi “angajat protestatari pentru a cauza haos”, potrivit Daily Mail.

O parte din mesajele care circulă pe rețelele de socializare (sursa foto: captură Mail Online)

Unele voci din rândul adepților teoriilor conspirației consideră că Soros ar fi organizat și finanțat protestele apărute în SUA, conform sursei citate. Și să ar fi închiriat autobuze pentru a-i transporta pe manifestanți. Altele merg până într-acolo încât să speculeze că s-ar fi pregătit grămezi de cărămizi în zona protestelor, pe care activiștii să le arunce în vitrine sau înspre polițiști.

Firul acestor teorii ale conspirației a început să se țeasă după ce au izbucnit protestele generate de moartea americanului de culoare, în vârstă de 46 de ani, ulterior reținerii sale de către poliția din Minneapolis, în 25 mai. Decesul lui Floyd a scos lumea în stradă, în mai multe orașe americane. Americanii au ales să își manifeste nemulțumirea față de modul brutal în care s-a acționat în acest caz, dar și pentru a manifesta împotriva rasismului.

National

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.