PURTATATORUL DE CUVANT AL PRESEDENTIEI ,BOGDAN OPREA AFIRMA CA TRAIAN BASESCU A FOST INFORMAT DE MIERCURI CU PRIVIRE LA SITUATIA RAPITILOR DIN ALGERIA!

18 ian.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, afirmă că şeful statului Traian Băsescu a fost informat încă de miercuri cu privire la situaţia răpiţilor din Algeria, punctând că ţine legătura în permanenţă cu celula de criză constituită la nivelul MAE.

bogdan_oprea_adev_29113800

„Domnul preşedinte Traian Băsescu a fost informat de ieri despre situaţia răpirilor din Algeria. Administraţia Prezidenţială ţine legătura în permanenţă cu celula de criză constituită la nivelul MAE, iar domnul preşedinte este informat în permanenţă despre situaţia răpiţilor”, a spus Oprea, într-o declaraţie remisă joi AGERPRES.

Ambasadorul algerian a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti pentru a discuta situaţia ostaticilor din Algeria, a anunţat joi secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, precizând că la nivelul instituţiei diplomaţiei s-a constituit o celulă de criză după ce autorităţile algeriene au confirmat că România se află între statele de provenienţă a ostaticilor.

„În cursul dimineţii de ieri, Ambasada României în Alger a informat Centrala MAE cu privire la desfăşurarea unor evenimente de tip armat în zona de est a Algeriei, la frontiera cu Libia, unde se află un complex petrolier operat de o companie multinaţională. Din informaţiile furnizate de autorităţile algeriene şi misiunile diplomatice acreditate în Alger a rezultat un număr neprecizat de ostatici, din mai multe state, printre care şi România”, a spus Robert Cazanciuc, fără a preciza dacă între ostatici se află mai mulţi români.

Angajaţi ai companiei sunt ţinuţi ostatici de iniţiatorii atacului armat, a mai spus Cazanciuc.

„Ca urmare a informărilor primite din Alger, MAE a decis constituirea la nivelul MAE a celulei de criză care se află în contact permanent cu autorităţile române competente”, a subliniat oficialul MAE.

Ambasada României la Alger face parte dintr-un grup de monitorizare constituit la nivelul misiunilor diplomatice acreditate la Alger. Ambasadorul algerian la Bucureşti a fost convocat la MAE pentru a se stabili cele mai adecvate forme de cooperare.

2 răspunsuri to “PURTATATORUL DE CUVANT AL PRESEDENTIEI ,BOGDAN OPREA AFIRMA CA TRAIAN BASESCU A FOST INFORMAT DE MIERCURI CU PRIVIRE LA SITUATIA RAPITILOR DIN ALGERIA!”

  1. Livia Ursuleanu 20 ianuarie 2013 la 9:32 am #

    Plasata in timp aceasta stire ,purtatorul de cuvant al Presedentiei vrea sa spuna ca basescu a primit cu 24 de ore inaintea MAE stirea,dar a tinut-o secreta ptr. el?Asa se comporta ” presedintele” tuturor romanilor??????!!!!
    Eu n u prea am inteles ce rost a avut interventia exproxinetului lui Udrea actual ourtator de vorbe basesti.

    Apreciază

    • octavpelin 20 ianuarie 2013 la 10:26 am #

      Livia,diversiune cotrocenista ca sa ascunda faptuul ca Basescul este amestecat in traficul de armament cu orientul mijlociu,Libia,Algeria.

      Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.