UN PREOT ROMAN DIN USA DESPRE PLATFORMA LUI CIOLOS :BADJE PALARIE NOUA!

18 oct.

Să vezi și să nu crezi, Cioloș, tehnocratul, hai, dom`le, nu se poate să nu-l știi, ăla care nu vrea să candieze,deși îl pețește chiar Nicușor Dan, eh, ăla! noncandidat, noncandidat, dar tot nu poate dormi de grija viitorului țăriiși-și făcu platformă de programe. L-am lecturat printre lacrimi de bucurie, vă dați seama. Păi omul acesta, serios, ardelean, deh, chiar ne vrea binele și ne lasă moștenire celor ce vom moșteni țărișoara de la el, un îndrumar, ca Neagoe. Il știțiși pe ăsta, e cel cu biserica lui Manole antifeministul.

Un preot român din SUA, despre programul lansat de Dacian Cioloș: E plin de utopii marxiste. Pare mai degrabă inspirat dintr-un program similar al lui Putin

Dacian Cioloș a lansat platforma România100 „Schimbarea poate să continue”, în care a enumerat 10 principii pentru guvernare. În mesajul care anunță platforma sa, Dacian Cioloș amintește de promisiunea de a nu candida la alegerile din 11 decembrie și că nu se va implica politic pe durata mandatului de premier.

Chris Terhes, un preot român din America a analizat proiectul prezentat de premier și spune că acest program este „plin de utopii marxiste care nu are nimic de-a face cu democrația, statul de drept, economia de piață și libertatea individuală”.

Acesta a oferit și două exemple care să îi susțină afirmațiile făcute asupra platformei prezentate de Dacian Cioloș.

„Am aruncat si eu o privire pe „Platforma Romania 100″ a lui Dacian Ciolos si am constatat ca e un program plin de utopii marxiste care nu are nimic de-a face cu democratia, statul de drept, economia de piata si libertatea individuala. Va dau doua exemple.

(1) Nu exista stat „fara saracie”, pentru simplul motiv ca cei care sunt la baza societatii mereu se vor simti saraci in comparatie cu cei de la varf. Ideea lui Marx de eliminare a saraciei a fost de a-i egaliza fortat pe toti luandu-le tot, facandu-i astfel pe toti saraci si dependenti de stat. Astfel, din moment ce nu mai ai bogati si toti sunt saraci, nu mai ai nici saracie pentru ca toti sunt egali in mizerie.

(2) Statul nu poate crea locuri de munca care sa produca plus valoare in economie. Job-urile create de stat sunt in sectorul bugetar, care suge bani de la buget, nu produce. Sectorul care produce bani la buget si aduce plus valoare in economie este sectorul privat. In afara ca „încurajează investițiile private” (adica sa vina privatii cu bani in Romania), acest program se focalizeaza strict pe intarirea statului.

Aproape fiecare fraza din acest program este demogagie pura sau utopie marxista. Programul pare mai degraba inspirat dintr-un program similar al lui Putin, decat din concepte si exemple functionale din democratiile vestice care au creat prosperitate pentru cetatenii lor”, a scris preotul Chris Terhes.

Chris Terhes este un preot român greco-catolic care este președinte al Coaliției românilor pentru combaterea corupției și preot la Misiunea Sf. Ioan Botezătorul.

Și cum se spune, o asemenea platformă, dacă nu exista, trebuia inventată. Da, dar ce te faci că exista! De ce-o fi trebuit s-o reinventeze Lucien, nu știu. Deci, vrea să fie bine ca să nu fie rău. Poți combate asta. Nu!
Și ce face omul care nu se pricepe la nimic și a distrus tot ce atins tehnocratic? Ne dă 10 principii, ca Moise. Pe ăsta nu cred că-l știți, că nu suntețibigoțișifundamentaliști, dar șiăsta avea o obsesie cu 10. Un fel de Chilian.
Principul 1. Susține o Românie fără corupție. Haida de. Noi o susținem pe asta, asa cum e, că alta n-avem.
(Ion Barbu visa la un Isarlîk balcanic:
„Isarlîk,inima mea,
Data în alb, ca o raia
Într-o zi cu var si ciumă,
Cuib de piatră si legumă
– Raiul meu, rămâiașa!
Fii un târg temut, hilar
Si balcan – peninsular…” )
În ciuda opiniei generale, nu corupția ne omoară, ci trădarea interesului național (a nu se confunda cu Oprea, e vorba de interesul ăla adevărat). Vreau ca un om putred de corupt să îmi facă o autostradă de la Giurgiu la Arad și de acolo spre Iași și Drobeta Turnu Severin. Vreau ca un alt corupt putred să refacă marile fabrici, să recupereze pentru România resursele minerale de la austrieci,ruși și care or mai fi și-or colcăi pe spinarea noastră. Nu vreau un cretin cinstit să stea să se văicărească ce nasol că e corupție. Industria românească interbelică era coruptă până în măduvă, se plăteau bani grei să obții comenzi de la Carol al doilea. Dar le câștiga un corupt român care făcea lucruri pentru România. Aia e!
Principiul doi. Susține o clasă politică responsabilă. Eh, aici, nenicule, o zisăși! Dar responsabilă în fața cui? A globalismului mondial, a finanței internaționale, a mulținaționalelor sau în fața noastră, a băștinașilor? Adică, mă-nțelegi mneatale, bobocule, cioloșule, de-ăi ca tine, responsabili față de Bruxelles… pas! Vade retro!
Zice chiar el, de altfel : « La 100 de ani de la Marea Unire, România merită o clasă politică cinstită, care să devină un model de etică și onestitate, nu de populism și demagogie. Merită un Parlament ai cărui membri respectă justiția, care țin cont de nevoile și de așteptările societății, care lucrează pentru țară, nu pentru interese private. România are nevoie de oameni politici, demnitari și oameni de stat vizionari, în serviciul cetățenilor. »
Că bine zici. Așa că, pa!
Principiul 3… hai că ne-am plictisit. Principiile enunțate de Cioloș sunt valabile și în Papua Noua Guinee și la Washignton. Principiile lui sunt ca un glonț tras în propriul cap. O rafală în clasa politică actuală. E ca și cum te-ai duce la partide și le-ai spune, care nu vorbiți sanscrită, mâine o să fiți împușcați în piața publică.
Fără nici o legătură cu țara, cu România, cu ceea ce ar fi trebuit să știe, să învețe de când mănâncă coliva noastră post Colectiv. Eh, și după ce expuse el aceste frumoase porunci, ce crezi că vrea să facă pentru a le implementa?
„ComisiadeTaiatHartii 2.0 devine o instituție de sine stătătoare, în cadrul Cancelariei Guvernului și își continuă misiunea de debirocratizare în sprijinul cetățenilor, al antreprenorilor și pentru simplificarea relațiilor inter-instituționale”.
Pe bune? Asta e prioritate la tine, vizionarule?
Să n-o lungim. Omul e chior și paralel cu țara. N-ar recunoaște o prioritate nici dacă l-ar călca pe cap. Poate ar merita luate la puricat toate emanațiile expuse de viitorul premier, dar vorba aia, lucrurile noi nu sunt bune, iar cele bune nu sunt noi.
Rămâne un gust amar, că un asemenea ipochimen e foarte probabil să fie susținut în continuare de inamicii țării la guvernare și după alegerile din decembrie. Și că vom continua să ne dizolvăm ca sarea în apă. Căci vin și vă proorocesc: cu de-ăștia la cârmă, Centenarul Unirii nu va mai găsi țara întreagă!

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.