COPRESEDINTELE ALDE ,CALIN POPESCU TARICEANU DESPRE JULIEN CIOLOS SI PLATFORMA NOULUI PCR DE „DREAPTA”,USR !

18 oct.

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că platforma prezentată de Dacian Cioloş nu a fost scrisă de premier și reprezintă ”o continuare a tacticii de inducere în eroare a românilor după Colectiv”.

”Prima mea constatare este că textul semnat de domnul Cioloş nu îi aparţine, ci a fost scris de cei care-l folosesc drept paravan pentru interesele lor personale sau ale unui grup restrâns de iniţiaţi de la Preşedinţie şi din PNL. Autorii Platformei au preluat componente notorii ale discursului anticonstituţional promovat de preşedintele Iohannis (…) ei, semnatarii Platformei, sunt societatea, ceilalţi sunt intruşi, n-au ce căuta, aşa că «plecaţi voi, să ne aşezăm noi». Dacă nu plecaţi, ştiţi bine că DNA lucrează”, spune Tăriceanu într-un comunicat de presă.

Președintele Senatului îşi exprimă nedumerirea că Dacian Cioloş semnează ca simplu cetăţean, deşi este ”favoritul preşedintelui Iohannis şi al PNL la funcţia de viitor premier”.

”Acest amestec de calităţi ale lui Dacian Cioloş, din care nu rezultă dacă e doar actual prim-ministru sau se vede şi în viitor pe această funcţie, dacă va fi simplu cetăţean româno-francez cu domiciliul la Bruxelles sau dacă va adera la PNL, este o continuare a tacticii de insinuare «pas cu pas» a «guvernului meu», de inducere în eroare a românilor lansată după tragedia de la Colectiv”, afirmă Tăriceanu.

Călin Popescu i se adresează totodată direct premierului.

”Dacă aţi semnat Platforma în calitate de simplu cetăţean, o voi trata ca şi pe multele alte sugestii care-mi vin la sediul ALDE din partea alegătorilor, care, asemenea dvs., vor să fie bine ca să nu mai fie rău. Dacă aţi ales să fiţi un viitor fost prim -ministru, drepturile de autor ale Platformei pot fi cedate unei edituri interesate de memoriile dvs. Dacă vreţi să ocupaţi funcţia de prim – ministru după alegeri, regula democraţiei e simplă şi vă este cunoscută: vă înscrieţi într-un partid, partidul dvs. redactează un program de guvernare şi vă prezentaţi cu el în faţa electoratului”, afirmă șeful Senatului.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.