MOTIUNEA SIMPLA PE JUSTITIE „SI MINCIUNA POATE SA UCIDA” DEPUSA DE PSD LA CAMERA DEPUTATILOR A FOST ADOPTATA DE PLEN:”ABSOLVENTA SCOLII PROFESIONALE DE DREPT” MINISTRESA RALUCA PRUNA DEMISA DE DEPUTATI ,DAR DECIZIA II REVINE PREMIERULUI JULIEN CIOLOS &JOHANNIS!

18 oct.

Imagini pentru IOHANNIS,CIOLOS,PRUNA POZE

 

Moțiunea simplă pe Justiție intitulată „Și minciuna poate să ucidă” depusă de PSD la Camera Deputaților a fost adoptată, marți, de plen.

Au votat pentru moțiune 155 de deputați, în vreme ce 60 nu și-au exprimat votul. Semnatarii moțiunii au solicitat demisia ministrului Justiției, Raluca Prună, după ce aceasta a spus în plenul CSM din data de 6 octombrie „că a mințit la CEDO” despre situația fondurilor alocate pentru penitenciare.

„La data de 14.06.2016, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, se prezintă în faţa CEDO, unde susţine şi depune un act privind măsurile care au fost luate şi cele care urmau a fi luate în vederea îmbunătăţirii condiţiilor din penitenciare. După această prezentare, ministrul Justiţiei face afirmaţii în plenul CSM din data de 06.10.2016 susţinând că ‘eu m-am dus şi am minţit la CEDO – şi spun bine minţit la CEDO – că eu am crezut că, dacă mi se dă o hârtie sub semnătura cuiva din statul român… deci eu am minţit acolo spunând că noi am asigurat buget pentru şapte penitenciare a câte 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, aproape un miliard de euro, dar astea erau nişte bune intenţii, pentru că, în realitate, în buget noi nu avem aceşti bani’. Declaraţia doamnei Prună este mincinoasă sub două aspecte: unul priveşte ‘minciuna cu hârtia sub semnătura cuiva din statul român’, cel de-al doilea că un înalt demnitar al statului român a minţit în faţa unui organism internaţional”, se preciza în textul moţiunii.

Prună lasă decizia la latitudinea premierului

După vot, Raluca Prună a ținut să precizeze că moțiunea simplă adoptată de deputați nu are consecințe în sensul de a fi demisă automată, iar, dacă premierul va permite, va rămâne până la sfârșitul mandatului.

„Repercusiuni în sensul de a fi automat demisă în urma acestei moțiuni nu există. Sigur că acum eu fac parte dintr-o echipă guvernamentală, rămâne de văzut ceea ce va decide premierul. Dacă premierul va decide că trebuie să plec, voi pleca. Dacă premierul va decide că trebuie să rămân până la sfârșitul mandatului, voi rămâne până la sfârșitul mandatului”, a declarat Prună, la Palatul Parlamentului.

Ministrul a explicat marți în Camera Deputaților cum a ajuns să facă „acele declarații nepotrivite ca limbaj, plastic”, formulate în plenul CSM și care au făcut obiectul acestei moțiuni.

„Declarația mea din plenul CSM din 6 octombrie trebuie interpretată în cheia îngrijorării mele ca ministru, bazată pe exemplele din trecut care au scos în evidență în mod repetat neputința guvernelor de a acoperi integral nevoile sistemului judiciar. Această neputință vine de la faptul că noi, ca țară, nu avem o programare bugetară multianuală. Am folosit această paralelă între necesarul de noi locuri în penitenciar, necesarul de a reforma sistemul penitenciar și necesarul de finanțare a investițiilor din sistemul judiciar. Orice altă interpretare este un exercițiu de decupare din context, de semiotică și de analiză a plasticității în limbaj pentru care pledez vinovată”, a spus Prună.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.