FOSTUL DIRECTOR SRI,GEORGE MAIOR AMBASADOR LA WASHINGTON DC ,RECUNOASTE CA ROMANIA ESTE AL DOILEA MARE FURNIZOR DE INFORMATII PENTRU NATO!

11 Iun

Imagini pentru GEORGE MAIOR ,POZE

George Maior, ambasadorul României la Washington, a acordat un interviu pentru TheCipherBrief, în care a discutat despre relația dintre SUA și România.

„Este una dintre cele mai dezvoltate relații, ceea ce ar putea constitui o surpriză pentru dumneavoastră, dar dovada o reprezintă numeroasele vizite ai unor directori de servicii de intelligence americani în România în ultimii 10 ani. Și eu am făcut astfel de vizite în SUA de patru sau cinci ori. Nu este o relație bazată doar pe un schimb solid de informații în ceea ce privește combaterea terorismului sau a contraproliferării, dar este și operațională în ceea ce privește angajarea la nivel mondial pentru abordarea marilor provocări cu care trebuie să ne confruntăm,” a precizat Maior.
Ambasadorul României la Washington a declarat că România este al doilea cel mai mare furnizor de informații pentru NATO.

„Cred că NATO ar trebui să facă mai mult în privința reformei componentei de informații, atât civile, cât și militare, pentru că informațiile sunt prima linie de apărare în privința amenințărilor cu care ne confruntăm”, a spus Maior.

Despre relațiile României cu Rusia, fostul director SRI a spus că, „în mod rațional, am vrea să avem o relație predictibilă. Nu este cazul acum”.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: