DER TIGGER DEVENIT URSUL DE LA SIBIU,PENALUL KLAUS WERNER JOHANNIS O DECAPITEAZA PE FUFA PENALA ALINUTZA GORGHIU-ISAAK,SCUZE ISAR DATORITA AFIRMATIEI ACESTEIA DESPRE „AXA REFORMATOARE IOHANNIS -CIOLOS -PNL SI NU CREDE IN PNL DAR CREDE IN USR!

18 oct.

Imagini pentru IOHANNIS,GORGHIU POZE

 

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, referindu-se la afirmația Alinei Gorghiu despre „axa reformatoare Iohannis-Cioloș-PNL”, că nu crede că există o astfel de axă, dar că în România sunt „oameni și partide” care vor o clasă politică curată.

„Asta cu axele… știți că sunt un pic reticent la a defini foarte ușor axe. Nu cred că există o axă, dar cu siguranță în România sunt oameni și partide care cred că în România este nevoie de o clasă politică curată, de reformarea partidelor politice. Există cu siguranță mult mai mulți oameni decât cred unii politicieni care vor să eliminăm corupția, să avem proceduri transparente clare și există ceilalți care au un discurs unii anti-justiție, unii anti-instituții, care se luptă cu justiția, care nu doresc să promoveze transparența fiindcă le strică afacerile de familie și așa mai departe”, a declarat Iohannis, întrebat despre existența unei axe Iohannis-Cioloș-PNL.

Președintele PNL Alina Gorghiu, a vorbit pe Facebook despre „axa reformatoare Klaus Iohannis-Dacian Cioloș-PNL”, în urma unor declarații ale premierului Cioloș făcute la TV.

„E corectă și așteptată decizia lui Dacian Cioloș de a-și continua proiectele începute. Pentru PNL, ele nu sunt o noutate. Este știut că noi le-am susținut în tot acest an. Evident că trebuie să-i cunoaștem întreaga platformă, dar în măsura în care putem regăsi prioritățile PNL — o economie competitivă, o administrație modernă, sisteme de educație și sănătate în pas cu timpurile, o politică inteligentă de investiții publice și, în general, un stat cinstit cu cetățenii săi — atunci, se confirmă drumul comun. E nevoie de un parteneriat solid pentru ca, după 11 decembrie, România să meargă doar înainte, iar eu cred în axa reformatoare Klaus Iohannis-Dacian Cioloș-PNL”, a scris Gorghiu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Gorghiu a transmis mesajul după ce premierul Dacian Cioloș a anunțat, joi seară, la un post TV, că va prezenta public o platformă de principii, valori și proiecte, precizând că nu e vorba de un program de guvernare.

„Dincolo de ceea ce afirmă PNL și USR acum, e important să avem o discuție pe niște principii, pe niște valori, pe niște teme mari pe care și eu cred că trebuie să lucrăm în perioada imediat următoare și apoi cetățenii trebuie lăsați să decidă dacă aceste principii, teme pot face obiectul unui program de guvernare. (…) Îmi propun ca în perioada imediat următoare să vin cu aceste principii, cu aceste valori, cu proiectele pe care le-am început și care, din punctul meu de vedere, ar putea fi continuate și în măsura în care va exista o susținere a acestor proiecte… Nu un program de guvernare, programul de guvernare este apanajul partidelor care participă la alegeri, dar cu o astfel de platformă, cu un astfel de proiect care să reflecte cumva experiența pe care am acumulat-o în acești ani, și să spun așa, legământul pe care l-aș lăsa pentru perioada următoare, cu asta da, pot să contribui la dezbaterea ce va avea loc în perioada următoare”, a declarat Cioloș atunci.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.