„GANDITORUL” TACUT DE LA SIBIU,PENALUL KLAUS WERNER JOHANNIS NU A INTELES NIMIC DIN PLATFORMA NOULUI PCR,A ACTIVISTULUI JULIEN CIOLOS DAR IL VREA CA PREMIER CU AJUTORUL USR!

18 oct.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat marți că platforma prezentată de premierul Dacian Cioloș este „foarte bună”, iar el a înțeles din acest demers că primul-ministru este dispus să meargă mai departe.

„O platformă foarte bună. Sunt acolo chestiuni pe care ni le dorim cu toții, sunt principii care e bine să ne ghideze în viața politică și economică. În ansamblu, este o platformă de principii și valori pe care o găsesc bună. (…) Bănuiesc că domnul Cioloș nu a venit cu această platformă doar să arate lumii că are o gândire sănătoasă, ci dorește să arate că este dispus, cel puțin așa am înțeles eu, să meargă mai departe. Pe ce poziție? Asta, sigur, depinde în primul rând de alegător”, a spus Iohannis, întrebat despre platforma de principii a lui Cioloș.

Acesta a mai ținut să sublinieze că pe 11 decembrie sunt organizate alegeri parlamentare, nu „guvernamentale”.

„Guvernul se stabilește ulterior, prin proceduri care mă implică și pe mine și partidele politice din Parlamentul care va fi constituit”, a spus șeful statului.

Întrebat dacă platforma este răspunsul pe care îl aștepta din partea premierului, Iohannis a precizat: „Este un pas bun această platformă, fiindcă partidele se vor putea decide să susțină sau nu această platformă, dar cred că este nevoie și de alți pași”.

Klaus Iohannis a dezvăluit totodată că a discutat despre această platformă cu premierul Dacian Cioloș luni, în cadrul întâlnirii săptămânale.

„Domnul Cioloș mi-a spus că intenționează să lanseze această platformă. Nu am avut o dezbatere pe această platformă. Este un document al domniei sale pe care l-a prezentat și rămâne și sper să fie o bază serioasă de discuții pentru campania electorală”, a afirmat președintele.

Premierul Dacian Cioloș a lansat luni seară Platforma „România 100”, o platformă de „principii”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.