JUDECATOAREA DANA GARBOVAN ,PRESEDINTA UNJR IN LEGATURA CU SIPA:”E TIMPUL SA SE FACA LUMINA!”

17 Mai

Președinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, judecătoarea Dana Gîrbovan, afirmă că e timpul să se facă lumină în cazul SIPA, amintind că tema apare sistematic în spațiul public, iar apoi este îngropată. Dana Gîrbovan spune despre serviciul secret al Ministerului Justiției că „era înţesat de securişti”, iar prin intermediului lui erau „urmăriţi şi şantajaţi magistraţi”.

„Se vorbește, din nou, despre SIPA – serviciul secret militar din cadrul Ministerului Justiție, ce era înțesat de securiști și prin care erau urmăriți și șantajați magistrați. SIPA este o temă ce apare sistematic în spațiul public, este dezbătută câteva zile și apoi este iar îngropată, pentru a reveni recurent. E timpul să se facă lumină în acest caz. De 27 de ani de la căderea comunismului continuăm să activăm în diverse sectoare din societate, inclusiv în justiție, cu instituții și mentalități moștenite din orânduirea comunista. UNJR a avut poziții constante pentru clarificarea problemei SIPA, adresând numeroase cereri în acest sens instituțiilor abilitate”, spune judecătoarea pe contul său de Facebook, atașând două link-uri unde a scris despre problema SIPA.

http://www.forumuljudecatorilor.ro/…/Art-3-Forumul-judecato…

http://www.unjr.ro/…/scrisoare-catre-premierul-dacian-ciol…/

Judecătoarea afirmă că „ministra Prună” nu a dorit desecretizarea acelei arhive, ci ca informațiile “de interes operativ” culese de SIPA să fie “transferate instituțiilor abilitate”. „Adică și acele informații compromițătoare și de șantaj la adresa magistraților să fie transmise, legal acum, „instituțiilor abilitate”, fără a se preciza cine ar fi acelea”, spune președinta UNJR.

Magistrata face totodată un apel către toți jurnaliștii să facă eforturi investigative vis a vis de acest serviciu și arhiva sa, pentru a înțelege ce s-a întâmplat cu acest serviciu, începând cu data înființării acestuia și până în prezent.

„Pentru o justiție cu adevărat independentă, avem nevoie inclusiv să facem lumină în cazul SIPA”, consideră Dana Gîrbovan.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: