NOUL PNLP-PPE SI USR ,ANEXELE REPUBLICII PROCURORILOR MUTA RAZBOIUL ALEGERILOR PREZIDENTIALE LA CCR!

18 Mai

PNL și USR au sesizat Curtea Constituțională cu privire la modificarea regulamentului Camerei Deputaților, care face posibilă desfășurarea, în același timp, a unei anchete a procurorilor și a unei anchete parlamentare. Sesizarea a fost făcută în contextul înființării Comisiei parlamentare de anchetă privind prezidențialele din 2009 și al anunțului Parchetului cu privire la deschiderea unui dosar în acest caz.

„Prin Hotărârea nr. 37 din 9 mai 2017 privind modificarea și completarea Regulamentului Camerei Deputaților, (…) Camera Deputaților a procedat la abrogarea art. 74. Prin abrogare devine posibilă desfășurarea, în același timp, a unei anchete judiciare și a unei anchete parlamentare. Suntem în situația în care, prin ancheta parlamentară, care reprezintă o activitate cu profund caracter politic, poate fi influențată administrarea probelor în cadrul unei anchete judiciare. Rezultă, din această modificare a Regulamentului Camerei Deputaților, că activitatea puterii legislative poate influența, în orice moment, activitatea puterii judecătorești”, se arată în sesizare.

PNL și USR invocă o decizie a CCR din 2012, potrivit căreia Ministerul Public este parte a autorității judecătorești, iar faptul că procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției nu califică Ministerul Public ca fiind o instituție a cărei activitate s-ar afla sub control parlamentar.

Celor două partide susțin că textul abrogat constituia o garanție a respectării principiului separației puterilor în stat.

„Se legiferează instrumente cu caracter jurisdicțional la îndemâna unei comisii parlamentare de anchetă, încălcându-se astfel dispozițiile art.1 alin.(4) din Constituția României, care consacră principiul separației puterilor în stat”, susțin deputații PNL și USR în sesizare.

PNL și USR solicită CCR să constate că hotărârea privind modificarea și completarea Regulamentului Camerei Deputaților este neconstituțională.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: