PRESEDINTELE USA DONALD TRUMP :SUMMIT CU LIDERII MUSULMANI,ATAC DEVASTATOR LA ADRESA IRANULUI!

22 Mai

Update Președintele SUA, Donald Trump, s-a adresat duminică celor 55 de lideri ai unor state musulmane, reuniți la un summit în capitala Arabiei Saudite, Riad, cerându-le să contribuie în mod corect în lupta pentru combatere extremismului islamic, el pledând de asemenea pentru „izolarea” Iranului.

”Aceasta este o luptă între criminalii barbari care vor să distrugă umanitatea şi oamenii decenţi de toate religiile, care vor să o protejeze”, a declarat preşedintele american în faţa liderilor regionali din Riad.

Donald Trump a precizat că ţările musulmane trebuie să conducă lupta de combatere a radicalizării, pentru că tocmai naţiunile arabe au suferit cel mai mult de pe urma ”violenţei fanatice” în vreme ce un dezastru umanitar şi de securitate se răspândeşte în Orientul Mijlociu.

De asemenea, acesta a precizat că americanii vor continua să joace un rol în lupta de combatere a ”extremismului islamist”, dar un rol în acest sens trebuie să aibă şi ţările arabe din Golf.

”Nu suntem aici să vă dăm o lecţie, nu suntem aici ca să le spunem altor oameni cum să trăiască, ce să facă, cine să fie şi la cine să se închine. Dar putem să trecem peste acest rău, doar dacă forţele binelui sunt unite şi puternice, dacă toţi din această cameră îşi aduce în mod corect aportul şi îşi îndeplineşte partea sa din povară…”, a declarat Donald Trump.

Pe de altă parte, liderul de la Casa Albă a acuzat Iranul, potrivit Agerpres, că finanțează terorismul, destabilizează Orientul Mijlociu și susține „crimele indescriptibile” comise în Siria, motiv pentru care a estimat că „toate națiunile trebuie să-l izoleze”, „Din Liban și până în Irak sau Yemen, Iranul finanțează înarmarea și pregătește teroriști, răufăcători și alte grupuri extremiste ce răspândesc distrugere și haos în regiune”, a spus Trump în fragmentul din discurs referitor la Iran.

Anterior, Regele Salman al Arabiei Saudite a lansat un atac la adresa Iranului la summit.

Iranul este „vârful de lance al terorismului mondial”, a spus regele Salman. El s-a declarat în același timp determinat să „elimine gruparea Statul Islamic și toate organizațiile teroriste, oricare ar fi religia, confesiunea sau ideologia lor”.

Potrivit agenției EFE Donald Trump a ascultat cu atenție discursul regelui Salman și în mai multe ocazii a dat aprobator din cap.

Arabia Saudită și unele state din Golf consideră Iranul un „factor destabilizator” în regiune din cauza „intervenționismului” Teheranului în țări precum Siria, Irak sau Yemen. Arabia Saudită sunnită și Iranul șiit au de altfel o relație de rivalitate în zona Orientului Mijlociu, unde ambele încearcă să-și impună supremația ca principală putere în regiune. Ele se confruntă indirect în războiul civil din Yemen, unde fiecare susține una dintre taberele adverse.

Anterior începerii summitului de la Riad, regele Salman a participat împreună cu suveranii celorlalte emirate reunite în organizația Consiliul de Cooperare al Golfului (CGG) la un mini-summit cu Donald Trump, la care a fost anunțată „crearea unui centru pentru combaterea finanțării terorismului”.

Anunțuri

2 răspunsuri to “PRESEDINTELE USA DONALD TRUMP :SUMMIT CU LIDERII MUSULMANI,ATAC DEVASTATOR LA ADRESA IRANULUI!”

  1. anisioluiz2008 22 Mai 2017 la 11:34 am #

    A republicat asta pe O LADO ESCURO DA LUA.

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: