FRATIA DE ARME SOVIETO-NAZISTA. PARADE MILITARE COMUNE ALE ARMATELOR NAZISTE SI SOVIETICE IN 1939, IN POLONIA COTROPITA.GALERIE FOTO SI VIDEO

2 sept.

CER SI PAMANT ROMANESC

 



 

Foto:tancuri  sovietice şi motociclişti germani.

 

Inalti ofiteri germani  şi sovietici  au fost  prezenţi la parada: Generalul german Heinz Guderian  (centru) şi comandantul brigazii 29  sovietice de tancuri, colonelul   Semion Krivoshein (dreapta).

 

 

Protocolul secret al Pactului Molotov-Ribbentrop , semnat la 23 august 1939, a definit graniţa sferelor de influenta dintre  germani şi  tsovietici.

Cu toate acestea, în timpul invaziei Poloniei  , unele forţele germane, în special cele de sub comanda generalului Heinz Guderian, au avansat dincolo de această linie, urmarind obiectivele lor strategice.

In zilele urmatoare, Guderian a fost informat că linia de demarcaţie între  germani si sovietici  a fost stabilita de-a lungul râului Bug şi că forţele sale vor trebui  să se retragă în spatele acestei linii până pe 22  septembrie.

Pe 17 Septembrie,  după ce Armata a patra sovietica a lui Vasili Ciuikov,  a primit ordinul de a trece frontiera poloneză  ,Brigada a 29 de…

Vezi articolul original 507 cuvinte mai mult

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.