PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR VALERIU ZGONEA ATAC DUR LA TRAIAN BASESCU”CARE A FOST DEMIS DE 7,4 MILIOANE DE ROMANI,NUPOATE CERE DEMISII!”

12 dec.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri că ex-preşedintele Traian Băsescu, care a fost demis de 7,4 milioane de români, nu poate cere demisii, mai ales când minte şi dezinformează.

 

 

„Sunt dezamagit de faptul ca preşedintele continuă să dezinformeze în legătură cu modificările aduse Codului Penal. Parlamentarii vor putea fi în continuare cercetaţi atât pentru corupţie, cât şi pentru situaţiile în care se află în conflict de interese. I-am explicat toate aceste elemente preşedintelui în scrisoarea pe care i-am trimis-o, sperând, cu bună-credinţă, că va renunţa la atacuri, în momentul în care va constata că sunt nejustificate. Din păcate, văd ca domnul preşedinte a răspuns cerându-mi demisia. Un om care a fost demis de 7,4 milioane de români nu poate cere demisii. Mai ales atunci când minte şi dezinformează”, spune Zgonea într-o declaraţie de presă remisă AGERPRES.
Preşedintele Camerei Deputaţilor adaugă că refuză alte polemici şi face apel preşedintele Traian Băsescu să acţioneze prin pârghiile instituţionale pe care le are la dispoziţie pentru a-şi exprima opoziţia faţă de modificările aduse Codului Penal şi „să nu mai facă rău României.
Preşedintele Traian Băsescu susţine că preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ar trebui să demisioneze, acuzându-l că „a manipulat” votarea a două legi referitoare la Codul penal. „Eu cred că Zgonea ar trebui să demisioneze. Aduceţi-vă aminte ce s-a făcut cu Roberta Anastase, în condiţiile în care nu ea avea atribuţiuni să numere (voturile – n.r.), ci secretarul Camerei. Şi legea Robertei Anastase a fost corectată, retrimisă de mine, s-a votat corect. Acest om (Valeriu Zgonea – n.r.) a pus România într-o situaţie îngrozitoare”, a spus Băsescu, miercuri seară, la B1 TV.
Preşedintele îl acuză pe Zgonea de „manipularea” votării a două legi legate de Codul penal, care nu aveau avizul CSM. „Trebuie spus că, dincolo de acţiunea parlamentarului de rând, aici au fost trei mari responsabili. Trei mari responsabili: Victor Ponta, care a avut o presiune enormă de la baronimea locală să amputeze ANI şi DNA, ca instituţii care pot să-i prindă cu ilegalităţi, incompatibilităţi şi fraude; Crin Antonescu, care a avut şi el acelaşi tip de presiune; şi un om care s-a comportat ca unul care face ştii, vrei să schimbi bani şi îţi dă un dolar deasupra, unul dedesubt şi la mijloc este hârtie de ziar, ‘şmenari’ se cheamă aceştia, iar acesta este preşedintele Zgonea”, a mai afirmat şeful statului. AGERPRES.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.