BIOGRAFIA NEROMANTATA A OSPATARULUI VIOREL CATARAMA -PARINTELE JAFULUI SAFI,SIE,VREA SA PUNA MANA PE NOUL PARTID NATIONAL LIBERAL POPULAR-PPE!

16 mai

Viorel Cataramă și-a anunțat duminică, într-o intervenție telefonică la Antena 3, candidatura la șefia Partidului Național Liberal.

Imagine similară

El și-a argumentat decizia prin faptul că foarte mulți liberali și-au arătat susținerea în sondajul făcut în privința moțiunii pe care a lansat-o de curând.

Biografie oficială

Viorel Cataramă s-a născut la Bacău, în anul 1980 a absolvit Facultatea de Comerț din cadrul ASE și este doctor în economie, titlu obținut de aceeași instituție de învățământ superior, în anul 2004.

Potrivit biografiei publicate pe pagina sa de Facebook, în primii ani dupa terminarea facultății Cataramă a lucrat ca economist, șef serviciu, la Intreprinderea de casete radio și TV din București.

Din 1984 a fost economist la Tehnoforestexport, iar în 1987 este numit Director pentru Europa de Est al firmei BELCO – Belgia la Camera de Comerț și Industrie a României.

Alături de Dan Pascariu – bancherul care a ucis doi tineri și a scăpat printr-o grațiere dubioasă, și de Răzvan Temeșan – groparul Bancorex “liber de contract”, Viorel Cataramă a fost devoalat ca fiind în serviciul DIE, actualul SIE. Cataramă a negat tot timpul acest lucru și a adus următorul argument: CNSAS i-a spus că nu are dosar!

Din 1990 Viorel Cataramă este președinte-director general al grupului de firme Elvila. Aici a reușit o altă inginerie financiară: când o firmă din Grupul ELVIRA a luat foc s-a aflat că Viorel Cataramă nu asigurase bunurile intreprinderii, ci afacerea!

Imagini pentru VIOREL CATARAMA ,DINU PATRICIU POZE
 Viorel Cataramă și Dinu Patriciu

Activitate politică: în anul 1990 devine membru în Comitetul Director al Partidului Național Liberal – Aripa Tânără, iar in 1991 este numit Secretar de Stat la Ministerul Comerțului și Turismului, în guvernul Roman.

În anul 1992 se află la conducerea Noului Partid Liberal, iar din 1993, după fuziunea acestuia cu PNL, devine vicepreședinte al Partidului Național Liberal, funcție pe care o va ocupa până în 1999. În legislatura 1996-2000, ca senator PNL de Bacău, a fost ales președinte al Comisiei Economice a Senatului, perioada in care au fost promovate numeroase initiative legislative, parte din ele devenind legi.

În anul 1993 a fost ales vicepreședinte al Uniunii Generale a Industriașilor din România, ca mai apoi să devină in 1994
Președinte al Filialei București a Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii.

 

Achitat “la a doua strigare” în dosarul escrocheriei SAFI

Cataramă omite din biografie marea sa pată neagră: escrocheria SAFI Invest SA – societatea de administrare a Fondului Mutual al Oamenilor de Afaceri (FMOA), prin care a păcălit mii de români să-și depună banii și să-i piardă.

Fondul a fost înființat în 1993 și a scos la vânzare certificate de investitor, atrăgând oamenii să le cumpere promițându-le o creștere de 40% pe lună a sumei investite. Asta, în timp ce băncile acordau o dobândă de doar 5-7%.

Deși, scriptic, a înregistrat evoluții și rezultate spectaculoase în primii ani de funcționare, în anul 1996 Fondul Mutual al Oamenilor de Afaceri s-a confruntat cu probleme foarte grave, determinate în principal de politicile de investiție neadecvate și de insuficienta reglementare a pieței de capital, probleme ce au culminat cu suspendarea răscumpărărilor titlurilor, potrivit Wikipedia.

Cauza imediată a fost modificarea, în primăvara anului 1996, a regulamentului în baza căruia se calcula valoarea activului net al fondurilor de investiții.

Conform noii proceduri de calcul, FMOA a fost declarat falimentar. Un timp, fiecare investitor a reușit să-și recupereze lunar câte 5% din sumă, sau a putut achiziționa în contul banilor depuși mobilă marca Elvila.

În 1998, după consultarea investitorilor, FMOA s-a transformat în fond închis de investiții cu capital de risc și și-a schimbat numele în Fondul Oamenilor de Afaceri (FOA).

Imagine similară

Scandalul SAFI, în care erau implicați mai mulți lideri ai PNL (Viorel Cataramă, George Danielescu, Radu Cojocaru, Dan Constantinescu) a izbucnit în primăvara anului 1996, cu puțin înainte de alegerile locale.

Viorel Cataramă a fost acuzat că, în calitate de președinte al SC SAFI Invest SA, prin lansarea unui prospect de emisiune autorizat de Comisia Națională a Valorilor Mobiliare (CNVM), prin decizia nr. 1089/13.08.1996, a prezentat ca reală o situație neadevărată și a creat prejudicii investitorilor fondului, care erau parteneri de contract. Procurorii au dispus neînceperea urmării penale.

Viorel Catarama a scăpat definitiv de dosarul SAFI în decembrie 2006, după ce judecătorii Tribunalului Bucuresti (TB) au desființat hotărârea instantei inferioare care hotarase ca Viorel Catarama sa fie urmarit penal pentru inselaciune in dosarul privitor la fraudarea Safi Invest.

Initial, Judecatoria Sectorului 1 a decis ca fostul presedinte al societatii Safi Invest, Viorel Catarama, sa fie cercetat pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave prin fraudarea fondului, desfiintand solutia de neincepere a urmaririi penale data de procurori.

Hotararea a fost atacata de Viorel Catarama cu recurs la Tribunalul Bucuresti. Magistratii au desfiintat in parte solutia de neincepere a urmaririi penale data de procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 in anul 2003, cu privire la Viorel Catarama.

Imagini pentru VIOREL CATARAMA ,DINU PATRICIU POZE

2.427 de investitori SAFI, furați de aproape 10 miliarde de lei

Singura persoană care a fost trimisă în judecată în dosarul SAFI este George Danielescu, fost președinte al Consiliului de Administrație și director general SAFI, care însă a fost achitat de instanța supremă. Prăbușirea SAFI a păgubit peste o sută de mii de investitori.

În rechizitoriul în baza căruia Danielescu a fost trimis în judecată, se arăta că investitorii SAFI – care s-au constituit ulterior părti civile în proces, pentru recuperarea banilor depuși – au fost induși în eroare, deoarece cumpărau certificate de investitor cu o valoare mai mare decât cea reală, iar SAFI încasa comisioane mai mari decât cele cuvenite, ceea ce a dus la micșorarea nejustificată a activului Fondului.

În urma acestor operațiuni, 2.427 de investitori SAFI, părți civile în proces, nu au mai putut să-și recupereze banii. Au fost păcăliți cu aproape 10 miliarde de lei (suma exactă: 9.863.971.278 lei).

Aceiași oameni care fondaseră SAFI în 1993, au constituit, în ianuarie 1996, o bancă: Libra Bank – Banca Română pentru Relansare Economică, cu un capital de 18 miliarde de lei.

Președintele SAFI, George Danielescu, a devenit unul dintre administratorii băncii, iar șeful Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților, deputatul PNL Dan Constantinescu, a fost numit președinte la Libra Bank.

Tot în conducerea băncii a fost numit și directorul general din Ministerul Finanțelor, Paul Coman – asociat, la rândul său, în mai multe firme. Multă vreme a existat suspiciunea că banii liberalilor din SAFI au fost transferați în capitalul băncii. Printre asociații băncii a fost cooptat și ministrul apărării Victor Babiuc.

Imagine similară

Declarația lui Cataramă

Viorel Cataramă a precizat că marți își va depune candidatura – în ultima zi prevăzută de staff-ul actual al PNL.

„Am văzut un sondaj realizat de Avangarde, care a scos la iveală faptul că 57% din cetățenii cu drept de vot, care se consideră de dreapta sau de centru-dreapta, susțin ideile moțiunii pe care le-am prezentat la conferința municipiului București, în luna aprilie. (…)

În primă fază am nevoie de 35 de mii se semnături, pe care el am deja, astfel încât în ziua de marți îmi voi depune candidatura și voi face o conferință de presă”, a declarat Viorel Cataramă, la Antena3.

După renunțarea lui Cătălin Predoiu, în cursa pentru şefia PNL au rămas Ludovic Orban şi Cristian Buşoi. Însă și președintele interimar Raluca Turcan a anunțat că nu exclude posibilitatea de a intra în competiția pentru conducerea PNL.

 

Un răspuns to “BIOGRAFIA NEROMANTATA A OSPATARULUI VIOREL CATARAMA -PARINTELE JAFULUI SAFI,SIE,VREA SA PUNA MANA PE NOUL PARTID NATIONAL LIBERAL POPULAR-PPE!”

  1. Maria Gutium 19 octombrie 2018 la 9:30 pm #

    Nu sunt de acord ca oamenii nu muncesc ,la tara muncesc f mult pe nimic.Discursul este lip

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.