PLANNED PARENTHOOD MANIPULEAZA PRESA AFRICANA SI PROMOVEAZA AVORTUL SI SCHIMBAREA LEGISLATIEI!

16 mai

Lucien Kouakou

Federația Internațională a Paternității Planificate, regiunea Africa (International Planned Parenthood Federation Africa Region, IPPFAR) este în cea de a doua fază a unei campanii de influențare a mass-media în legătură cu subiecte sociale controversate, inclusiv avortul, folosind un grup de lobby sub umbrela unei organizații de media, Grupul Rețelei Jurnaliștilor specializați în Drepturi Sexuale și Reproductive (IPPFAR SRHR Journalists Network Group) cu finanțare de la Fundația Lucille Packard. Țelul campaniei este să obțină „un angajament ferm al Guvernelor, legiuitorilor și altor părți interesate în favoarea problemelor de sănătate reproductivă, inclusiv solicitări de revizuiri și modificări de politici”.

A doua fază a proiectului țintește accesul adolescenților la „sănătatea și drepturile sexuale și reproductive” și va fi implementat în colaborare cu Comisia Uniunii Africane (African Union Commission).

Citește și: E timpul să „sufocăm” atacul mișcării globale pro-avort împotriva africanilor (de Obianuju Ekeocha)

Un număr tot mai mare de articole de presă favorabile legalizării avortului a apărut în ultima vreme pe saiturile de știri africane. Lucien Kouakou, directorul regional pentru Africa al IPPF, s-a adresat recentei reuniuni a IPPF astfel:

„Nu încape îndoială că jurnaliștii sunt persoane de influență cheie în realizarea unei schimbări pozitive în Africa, întrucât ei sunt instrumentali în explorarea noilor subiecte și în ghidarea dezbaterii publice pe problemele importante care țin de sănătatea sexuală și reproductivă. Prin reportajele lor aprofundate și de calitate, jurnaliștii au abilitatea fără pereche de a exercita presiune asupra guvernelor pentru atingerea mandatelor lor – în special a acelora care ating sănătatea publică. IPPF Africa va continua să lucreze cu jurnaliștii africani pentru […] atingerea unor câștiguri în sănătatea reproductivă pe continent.”

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.