ANTICORUPTIA BUNA DE DOSAR PENAL!

19 Mai

Dosarul RCS&RDS în afacerea cu Mitică Dragomir scoate la iveală cealaltă față a anticorupției din România. Investigatorii de la DGA (Direcția era prietenă la cataramă cu cei de la RCS&RDS) se trăgeau de curea cu polițaii și cu procurorii. Se sponsorizau sau dormeau în același pat. Un polițai cerea mălai în virtutea unei tradiții. Doar a primit și anul trecut sponsorizări de la RCS&RDS! O cucoană pretindea schimbarea telefoanelor de acasă. Înregistrările Binomului, puse la dosar poate pentru a arăta și cealaltă față a anticorupției din România, ne arată un prieteșug dubios. La DGA și la DNA s-au făcut înțelegeri care arată un soi de înțelegeri pe lîngă lege. Cum a fost închis dosarul Transgaz cu fratele Laurei Codruța Kovesi? De ce dosarul cu Mitică Dragomir a zăcut 4 ani? A fost decizia unui procuror independent? Ce să spun!? Independent în DNA, sub conducerea surorii sau iubitei împricinatului?

Cel mai scandalos lucru care rezultă din înregistrările difuzate de Antena 3 este dimensiunea acestei campanii desfășurate de instituțiile statului împotriva unui post de televiziune. Răfuielile și aranjamentele lui Traian Băsescu, din perioada mandatelor sale, cu Dan Voiculescu sunt una, iar folosirea instituțiilor statului împotriva unui post de televiziune arată mai mult a poliție politică. Ea s-a desfășurat și împotriva altora, dar cazul Antenei 3 este cel mai scandalos.

Dezvăluirea unor înregistrări din dosarul deschis pentru spălare de bani (Ioan Bendei cu Mitică Dragomir) ne arată și o altă față a anticorupției dirijate de Binom. Două instituții ale statului și-au unit forțele pentru a executa adversari politici sau pentru a paraliza și compromite mijloace de presă. Ceea ce este demn de investigația unui procuror cu adevărat independent. Adică un alt dosar penal. Am publicat în aceste zile mai multe articole despre apropierea Antenei 3 de Guvernul Grindeanu și de PSD, inclusiv de Gabriela Firea. Dar o apropiere a Antenei 3 de PSD nu dă nimănui dreptul să comită abuzuri asupra libertății de exprimare, să provoace perturbări masive și pierderi de imagine unui post de televiziune.

Cîțiva ani, Antena 3 a fost o piatră de încercare în fața aiurelilor și abuzurilor regimului Băsescu. Pentru asta, un mecanism de propagandă a terfelit Antena 3 în toate felurile, după cum dirijorul Băsescu a dat indicații și ordine. Așa se explică de ce astăzi există între cei tineri, mai ales prin multinaționale, un segment de adversari încrîncenați ai Antenei 3.

CORNEL NISTORESCU

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: