PREMIERUL DE BRUXELLES ,JULIEN CIOLOS LA PITESTI :SPITALUL NU ARE EPIDEOMOLOG!

20 feb.

Dacian Cioloş

Dacian Cioloş

Premierul Dacian Cioloș a declarat vineri că, după cazurile copiilor îmbolnăviți în Argeş și care prezintă o situație „curioasă”, se impune suplimentarea posturilor de epidemiologi în spitale, primul de pe listă fiind chiar cel de Pediatrie din Pitești, unde sunt internați 33 de copii, transmite Mediafax.
Premierul Dacian Cioloș, alături de ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, au vizitat vineri Spitalul de Pediatrie Pitești, acolo unde sunt internați în continuare 33 de copii cu infecții digestive.
„Ancheta continuă la Argeș și sper să avem elemente cât mai precise, atâta cât mai este posibil în acest moment. În al doilea rând, mă interesează circuitul informației, modul în care s-au petrecut lucrurile după ce copiii au ajuns la spital”, a declarat premierul Cioloș, la ieșirea de la Spitalul de Pediatrie Pitești.
Pe de altă parte, șeful Executivului spune că situația copiilor în județul Argeș este una „curioasă”, pentru că aceștia nu provin din aceeași localitate.
„Pe mine, dincolo de faptul că vor cădea sau nu capete, mă interesează să rezolvăm o problemă. Un lucru care nu știu cât ar fi avut un impact pozitiv sau nu aici este faptul că spitalul nu are un epidemiolog Totuși, pentru un spital de pediatrie, mi se pare important să fie printre priorități. Înțeleg că sunt mai puțini epidemiologi decât posturi disponibile, aici problema nu poate fi rezolvată pe termen scurt, dar trebuie să găsim o modalitate și de stimulare salarială și apoi să vedem cum putem prioritiza anumite spitale, mai ales că în aceste spitale pentru copii este esențial să îndepărtăm, pe cât posibil, riscurile de infecție”, a mai spus premierul Cioloş.
Trei copii cu sindromul hemolitic-uremic, toți din Argeș, au murit în ultimele săptămâni la Spitalul „Marie Curie” din Capitală.

De asemenea, un nou caz de sindrom hemolitic uremic a fost depistat, de această dată, la Bacău. Este vorba de un copil de 1 an, care a fost internat vineri la Spitalul Județean din Bacău și care a fost transferat, în aceeași zi, la Spitalul de Pediatrie din Iași în cadrul secției de nefrologie.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.