DNA ,PERCHEZITII LA C.J.IASI!

16 mai

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins, marți, la Consiliul Județean Iași, unde fac percheziții, fiind vizată activitatea celor de la Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Județene.

Din primele informații, ar fi vizată activitatea celor de la Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Județene și respectiv contractele încheiate în cadrul acesteia în ultimul an.

Update: DNA informează că perchezițiile efectuate marți dimineață în județele Iași și Suceava, dintre care două la instituții publice, sunt într-un dosar ce ce vizează suspiciuni privind fapte comise în perioada 2016 – 2017.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2016-2017.

În cursul zilei de 16 mai 2017, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 15 locații, situate în județele Iași și Suceava, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”.

Update: Președintele CJ Iași, despre ancheta DNA

„Descinderile au legătură cu un dosar deschis în urma unui denunț depus de președintele CJ, Maricel Popa, cu privire la nereguli în asfaltarea unui drum județean”, a spus președintele CJ Iași în legătură cu ancheta DNA, potrivit Agerpres.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Maricel Popa, a declarat, marți, că sesizarea făcută de el în octombrie vizează neregulile constatate la asfaltarea Drumului Județean 248A Voinești — Slobozia — Țibana — Glodenii Gândului.

Potrivit acestuia, pe anumite porțiuni de drum lucrătorii firmei contractoare au asfaltat pe noroi și chiar bălegar. În alte zone, grosimea asfaltului variază între unu și patru centimetri, iar lucrările s-au făcut în lipsa unui diriginte de șantier.

Valoarea contractului este de 7,2 milioane de lei, iar deficiențele valorează două milioane de lei.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.