LULUTZA CODRUTA LASCU-KOVESI,A DECLARAT PENTRU „FEMME D’ICI E D’AILLEURS”CA VEDE CA SUCCESOARE A SA LA SEFIA DNA O ALTA FEMEIE!

16 mai

Laura Codruța Kovesi a declarat pentru ”Femmes d’ici et d’ailleurs” că ar fi mulțumită dacă ar fi succedată la conducerea DNA de o femeie.

Într-un interviu pentru revista franceză, şefa DNA și-a exprimat speranța că „independența și stabilitatea DNA nu vor fi afectate, că legislația anticorupție nu se va schimba” și că procurorii vor fi lăsați să-și facă treaba.

„Dacă toate acesea vor fi respectate, ne vom continua misiunea. După 2019, o nouă persoană, cu o altă viziune, mă va înlocui (…). Bineînțeles, aș fi mulțumită ca o femeie să îmi succeadă. Dar cel mai important este să fie cineva profesionist care să permită echipei să-și continue munca”, a spus șefa DNA, citată de Agerpres.

Kovesi a mai spus că, dat fiind poziția pe care o are, nu poate comenta protestele de la începutul anului, dar este evident că, de fiecare dată în ultimii ani când s-a încercat modificarea legislației anticorupție, a existat o reacție a societății civile.

În opinia procurorului-șef al DNA, această mobilizare demonstrează o înțelegere a faptului că fenomenul corupției „a devenit un subiect foarte important” în România.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.