TARTORII PENALI,KLAUS WERNER JOHANNIS SI OMUL DE AFACERI ILIE CARABULEA,AU TRANSFORMAT SIBIUL NOSTRU ……IN ORASUL LOR!

16 mai

 

Imagini pentru KLAUS IOHANNIS SI PENALUL CARABULEA

 

Chiar dacă au trecut anii, noi nu uităm!

Cităm din ediţia on-line a publicaţiei „Sibianul” (23.10.2008), că varianta tipărită a dispărut datorită managementului defectuos al unui „guguştiuc” de presă devenit gazetar, din „pozar”, la apelul de seară când cu număratul bocancilor, pe nume Sebastian David. „Carabulea somat să înceapă lucrările sau să elibereze şoseaua. Primăria i-a trimis o somaţie lui Ilie Carabulea în care cere explicaţii pentru întreruperea lucrărilor la turnurile de lângă Sala Transilvania. Primarul Johannis (N.R.: oare când va fi scris corect, aşa cum este trecut în actele de identitate, numele corect al primarului sibian, Iohannis, de presa aceasta de doi bani?) va cere o întrevedere cu afaceristul sibian. Pentru că nu a mai reluat lucrările la centrul de afaceri de lângă Sala Transilvania, aşa cum a promis, respectiv în 30 septembrie, omul de afaceri Ilie Carabulea a primit o somaţie scrisă prin care i se cere să vină cu argumente noi şi solide, iar în caz contrar să elibereze sensul de mers din străpungerea cu bulevardul Mihai Viteazu. Primarul Johannis a confirmat joi, că s-a trimis o somaţie către firma constructoare. „Am expediat somaţia de eliberare a străzii în urmă cu câteva săptămâni, dar nu am primit nici o explicaţie oficială” a spus primarul Sibiului. Acesta spune că înainte de a mai trimite încă o somaţie îl va chema la o întrevedere pe Ilie Carabulea. „O să îi convoc pe cei de acolo la o discuţie. Cred că se va rezolva pe cale amiabilă această problemă. Nu e cazul să ne umflăm muşchii, ca să zic aşa” a spus primarul Sibiului. Ilie Carabulea a oprit de câteva luni lucrările la centrul de afaceri, în care va investi peste 20 de milioane de euro motivând că aşteaptă nişte avize pentru că a modificat proiectul iniţial.” Articolul este semnat Dragoş Popescu.

La o simplă lecturare a textului, nu poţi să nu zâmbeşti, atunci când, după termenul dur, ultimativ, „somaţie”, citeşti că: „primarul Johannis va cere o întrevedere cu afaceristul sibian“. Halal „somaţie”! Pentru ca veselia să fie generală, Herr vrea să pară spiritual şi vorbeşte despre „umflatul muşchilor”, probabil compensatoriu, în lipsă de materie cenuşie sau pentru că cei doi au cam făcut în acest oraş tot ceea ce au vrut muşchii lor, fără frică de legi sau consecinţele dezastruoase pentru mediul ambient şi comunitate. Oraşul nostru, al sibienilor, a devenit oraşul lor!

Câteva exemple pentru reîmprospătarea memoriei! Hotelul „Ramada”, a lui Carabulea, trebuia să aibă destinaţia de unitate de învăţământ printr-o Hotărâre a Consiliului Local, care a fost stipulată şi în contractul de vânzare-cumpărare a terenului. S-a respectat decizia Consiliului Local? Aiurea! Mai mult, Primăria Sibiu chiar îi face reclamă mascată hotelului „Ramada” pe un site propriu. Sau, firma italiană „Todini”, care începuse să construiască şoseaua de centură, a fost obstrucţionată şi şicanată permanent pentru ca lucrarea să fie preluată de una din firmele lui Carabulea, dar musai în parteneriat cu firme germane. Aşa a apărut „triumviratul” Comtram – Max Boegl – Geiger. Interesant este faptul că inginerii de la Max Boegl ştiau încă de pe vremea când lucrau la Aeroportul Sibiu că următorul şantier va fi, pentru firma lor, centura Sibiului. Păi, de unde, că nici măcar nu se stabilise data licitaţiei!? De fapt, toate licitaţiile privind lucrările pe bani publici, în oraşul „cinstitului” Klaus Iohannis, sunt trucate. Cel mai mare scandal a fost cauzat de aşa-zisa licitaţie pentru reabilitarea Pieţei Gării, care a fost muşamalizat până la urmă cu o „atenţie” către contestatari pentru „ciocu’ mic”. Toate aceste maşinaţiuni pentru obţinerea de lucrări pe bani publici constituie infracţiuni, dar cine să le constate şi cine să ia măsuri? Are curajul vreo instituţie a statului? Nu!!!

Un alt exemplu, deşi mai sunt multe altele, despre batjocorirea sibienilor de către propriul ales şi partenerul său de coţcării. În cartierul Hipodrom, în zona Aleea Turnu Roşu s-a demolat o centrală termică, iar, iniţial, a fost aprobat de C.L. Sibiu proiectul pentru un spaţiu de parcare. Ulterior „parcarea” s-a metmorfozat în bloc pe 10 nivele şi mansardă!!! Beneficiar: Ilie Carabulea, aprobat: primarul Iohannis prin Consiliul Local Sibiu, care nu este decât o maşină de vot la dispoziţia Kaiserului Klaus Întâiul.

Vreţi să mai vorbesc despre demolarea cinematografului „Pacea”, aflat în plin centru istoric, de către acelaşi Nea Ilie de la Sculărie? Întrebat fiind despre agresarea centrului istoric cu o astfel de clădire, mai ales că afirmase cu ceva timp în urmă că se opune construirii unui mall în zona centrală, Johannis a răspuns că „de fapt, este un mini-mall, iar clădirea era oricum oribilă, trebuia renovată”. Şi apoi, tot Herr Iohannis, cu tupeul şi ipocrizia care-l caracterizează se plânge de mai ştiu eu ce „complot internaţional” îndreptat împotriva Sibiului, care are ca scop eliminarea oraşului nostru din competiţia pentru un loc pe lista de patrimoniu UNESCO! Dar el, ca de obicei, „usturoi n-a mâncat, gura nu-i miroase”, tot alţii sunt de vină! Când e vorba de critici, alţii sunt găsiţi ţapi ispăşitori, slăvitul primar fiind bun doar în rândul întâi, la loc de cinste, pentru tăiat panglici inaugurale,cules de aplauze şi decoraţii. Nu-ţi este ruşine, făţarnicule? La fel ai făcut şi în cazul demolării morii de pe Şoseaua Alba Iulia, cea mai veche clădire din Sibiu! Ai spus că nu ai ştiut nimic şi ai aruncat vina tot pe alţii, deşi tu cunoşti absolut tot ce mişcă în domeniul imobiliar prin oraşul pe spinarea căruia te-ai îmbogăţit, că altfel cum ţi-ai mai încasa şpaga. O să venim cât de curând cu documente, care vor demonta toate minciunile tale legate de acest subiect!

Cei doi prieteni de conjunctură, Iohannis şi Carabulea, nu se mulţumesc să distrugă doar trecutul istoric al oraşului, ci ei vor să-i compromită şi viitorul. Astfel, au pus la cale mutilarea pădurii Dumbrava Sibiului! Pentru rapacitatea celor doi nu este suficientă sluţirea oraşului prin construcţii moderne şi hidoase, inadecvate ambientului medieval din centru. Ei vor să lipsească generaţiile viitoare şi de puţinele oaze de verdeaţă de care beneficiază Sibiul prin extirparea plămânilor verzi ai acestui oraş, oricum extrem de poluat datorită traficului rutier. Ceea ce se pune la cale reprezintă un atentat la sănătatea populaţiei! Ilie Carabulea doreşte să construiască un ditamai cartierul, care va cuprinde 12 blocuri şi 10 vile, iar unele blocuri vor avea 17 etaje (!!!) pe un teren de 8,8 hectare din pădurea Dumbrava, pe locul fostei fabrici de covoare, dar va intra cu defrişări şi în zona înconjurătoare. Proiectul, “normal” că a trecut cu bine de comisia tehnică din cadrul Primăriei, iar acum se aşteaptă restul autorizaţiilor pentru ciopârţirea pădurii care a fost dintotdeauna un refugiu în natură pentru sibieni. Nici primarul Iohannis nu s-a lăsat mai prejos, acesta dorind să distrugă şi el o parte din pădure prin construirea unui loc de agrement de 5 milioane de euro – “un mizilic” pentru Primăria pe care Führer-ul a afundat-o în datorii până peste cap – care va avea în componenţa sa cinci bazine de înot pe sistem Aqua Land, terenuri de joacă, restaurante, magazine, camping şi locuri de parcare.

Avocatul Dan Condurat, candidat pentru Primăria Sibiu, la alegerile din 1 iunie a.c., l-a acuzat direct pe Klaus Iohannis că face favoruri pentru unul dintre cei mai mari afacerişti sibieni, Ilie Carabulea,  cu referire concretă la zona vizată de cei doi “terminatori”. “Zona de agrement din Pădurea Dumbrava este un aranjament şi un favor făcut de cei care conduc acum Sibiul, pentru ca zona rezidenţială pe care o face Carabulea în apropiere să crească în valoare”, spunea domnul Condurat, în luna mai, într-o conferinţă de presă din campania electorală. Ştrand şi Aqua Land în mijlocul pădurii, unde este răcoare şi în toiul verii, când în oraş sunt temperaturi de peste 30 de grade Celsius şi la o distanţă considerabilă de municipiu sunt proiecte aberante. Sibienii vor prefera să parcurgă aceeaşi distanţă, dar în sens invers, spre Ocna Sibiului, unde măcar apa este şi sărată.

Aceste proiecte, dacă nu au acoperire logică într-o analiză raţională, în schimb ţintesc nişte scopuri perfide, în totală contradicţie cu interesele comunităţii. Astfel, se intenţionează desfiinţarea vechiului ştrand, care a şi dat denumirea cartierului de blocuri în care este situat, acesta fiind construit ulterior de regimul comunist, în timp ce baza de agrement are o vechime considerabilă, având aceeaşi destinaţie încă din perioada interbelică. Prin retrocedare către veşnicul revendicator, Consistoriul Bisericii Evanghelice, se va schimba şi destinaţia terenului, acesta figurând în planurile secrete ale Burgermaisterului ca viitor spaţiu pentru un mall şi hotel. Bineînţeles că spaţiul este mic pentru aceste noi construcţii aducătoare de bani, dar se are în vedere şi obţinerea, tot cu japca, a terenului alăturat pe care, încă mai funcţionează stadionul Voinţa! Complicii lui Iohannis, în această nouă jonglerie cu terenuri bine amplasate, erau, în urmă cu trei ani, Horaţiu Cercel (patron Concefa), Ioan Hămbăşan (preşedintele ATCOM, cel care a jefuit patrimoniul cooperatorilor locali) şi Werner Keul (terminatorul fotbalului sibian). S-ar putea ca organigrama cârdăşiei să se fi schimbat între timp, Keul căzând în dizgraţia Führer-ului, după scandalurile legate de celălalt stadion, cel municipal. Poate chiar şi Cercel, membru al P.D.L.-ului, cu care Iohannis este acuma “la cuţite”, să fi căzut în dizgraţie şi înlocuit în proiectul mânăriei imobiliare Ştrand – Voinţa de către Carabulea, care – mai deştept! – nu face politică. În schimb, sponsorizează în campaniile electorale toate partidele cu şanse de acces în parlament pentru a-şi asigura protecţie politică în viitor.

Legat tot de ştrandul sibian, Klaus Iohannis este nemulţumit că acesta a fost renovat şi repus în funcţiune de un om de afaceri sibian, care nu face parte din gaşca lui şi nu respectă ritualul de obedienţă, cu “pupatul papucului” şi plata tributului. Culmea “tupeului”, investitorul sibian nici măcar nu s-a deranjat să-l invite pe Kaiser la inaugurare, lipsindu-l pe acesta de plăcerea şi orgasmul pricinuit de tăierea panglicilor inaugurale, în aplauzele lingăilor personali, nelipsiţi de la astfel de ocazii.

Revenind la relaţia Iohannis – Carabulea, nu putem decât să constatăm cu tristeţe că cei doi se opun cu o îndârjire, demnă de alte scopuri, mai nobile şi altruiste, culturalizării, distracţiei şi destinderii concitadinilor din oraşul pe care-l conduc politic şi economic. Altfel, cum poţi să demolezi cel mai cunoscut cinematograf sibian, mai ales că fosta capitală culturală europeană beneficiază doar de un singur (!!!) cinematograf şi cum poţi să aprobi mutilare pădurii Dumbrava pentru nişte construcţii de beton, fie ele şi locuinţe, când este suficient teren viran în jurul Sibiului?

 

Marius Albin MARINESCU

(Articol publicat în revista „Justiţiarul sibian” din data de 12 noiembrie 2008)

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.