SEFUL „DOI SI-UN SFERT „,FARA BOTEZUL CSAT!

16 Mai

Senatul a adoptat luni proiectul pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului Cioloș 76/2016 privind Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI), eliminând obligativitatea ca șeful instituţiei să fie numit în funcţie cu avizul CSAT, precum și pe aceea ca el să fie militar.

Astfel, în urma modificărilor operate în Parlament, șeful serviciului secret al MAI este numit și eliberat din funcție de către ministrul de Interne, și nu de către prim-ministru, fără avizul CSAT, așa cum este prevăzut în prezent, și nu trebuie să fie cadru militar.

O alta modificare prevede că „finanțarea DGPI se realizează de la bugetul de stat, precum și din alte surse, constituite conform legii”.

Senatul este cameră decizională, astfel că proiectul merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

După cum bate vântul puterii

Șefii DGPI au mai fost numiți în trecut direct de către ministrul de Interne, până când Victor Ponta, aflat la putere, a decis să schimbe macazul. În 2012, Ponta a hotărât că aceștia vor fi numiţi şi destituiţi de premier, adică de el.

Acum cel care este acuzat că vrea să pună sub control „Doi și-un sfert” este liderul PSD Liviu Dragnea.

USR a acuzat săptămâna trecută că „prin amendamentele pe care PSD tocmai le-a introdus, practic Liviu Dragnea își face serviciu privat de informații”. „Forma inițială a ordonanței prevedea că decizia acestui serviciu și subordonarea acestui serviciu, DGPI, să fie față de primul ministru. Vedem că prin amendamentele introduse de PSD, practic subordonarea serviciului se întoarce la ministrul de Interne, ministrul de Interne în actualul Guvern fiind de notorietate că este o persoană foarte apropiată din casă, putem să spunem, domnului Dragnea”, afirma purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: