22 martie 1977 – Într-o şedinţă a C.C. al P.C.R., s-a hotărât trecerea la edificarea în Bucureşti a noului centru politico-administrativ cunoscut şi sub numele de „Casa Poporului”

22 mart.

CER SI PAMANT ROMANESC

 În data de 22 martie 1977 se împlinesc 41 de ani de când  în cadrul unei şedinţe a C.C. al P.C.R., s-a hotărât trecerea la edificarea în Bucureşti a unui nou centru politico – administrativ al României comuniste.

Lucrările, care au început în 1978, au avut drept consecinţă demolarea a circa unei treimi din suprafaţa zonei centrale a oraşului (o mare parte din cartierele 13 Septembrie, Uranus, Unirii, Dudeşti, Muncii ş.a.).

7 km pătraţi de cladiri au fost demolate şi peste 40.000 de persoane au fost strămutate, doar pentru a face loc  în vechiul Bucureşti acestui palat  , care urma să devină ca mărime a doua clădire  din lume după Pentagon.

Pentru a face loc acestei construcţii faraonice, au fost distruse mii de locuinţe, numeroase monumente de artă, clădiri istorice şi biserici, în zonă construindu-se aşa-numita „Casă a Poporului” şi Bd. Victoria Socialismului (astăzi, Palatul Parlamentului şi Bd. Unirii).

Numele original  al clădirii…

Vezi articolul original 374 de cuvinte mai mult

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.