TRAIAN BASESCU AFRONT PRESEDINTELUI PARLAMENTULUI R.MOLDOVA:”ASTEPTATI DEGEABA CA ROMANIA SA RATIFICE TRATATUL PRIVIND REGIMUL DE FRONTIERA!”

1 oct.

Traian Băsescu i-a spus astăzi președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, că la Chișinău se așteaptă degeaba ca România să ratifice tratatul privind regimul de frontieră cu vecinii de la est de Prut.

093018191113318784

Președintele Legislativului din Republica Moldova a avut astăzi o întâlnire cu Traian Băsescu, la începutul căreia s-a discutat despre acordurile pe care Chișinăul urmează să le semneze la summitul de la Vilnius, considerat un pas major spre integrarea europeană a moldovenilor.

”Am văzut reacţiile Opoziţiei şi am înţeles un singur lucru: Că ei sunt extrem de vehemenţi împotriva celor două acorduri care se vor parafa la Vilnius, fie că vorbim de acordul de asociere, fie că vorbim de acordul de liber schimb, ceea ce înseamnă că aproape aveţi o misiune patriotică să rămâneţi la Putere şi după alegerile din 2014-2015 ca să se poată şi ratifica acordurile acestea şi să se poată şi implementa, pentru că altfel rămâne o poveste. Aţi văzut cum a făcut Armenia, a întors lucrurile în 24 de ore”, a spus președintele României, potrivit Agerpres.

Igor Corman s-a arătat entuziasmat de acordul prin care Republica Moldova urmează să se asocieze Uniunii Europene și și-a exprimat speranța că România va ratifica tratatul privind regimul de frontieră.

După ce Traian Băsescu a arătat că tratatul a fost ratificat de Chișinău, Corman l-a corectat: ”Nu l-am ratificat, aşteptăm acum la Bucureşti ca să fie ratificat”, a răspuns Igor Corman. “Nu, aşteptaţi degeaba”, a replicat Traian Băsescu, arătând că acest lucru nu se va întâmpla. “Trebuie să fiu foarte deschis cu dumneavoastră”, a adăugat președintele.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.