AMR VA SESIZA AVOCATUL POPORULUI ,INTRUCAT RESPINGE VARIANTA GUVERNUL CRIMINAL DE LA BRUXELLES DE INTERCEPTARE!

14 mart.

Asociația Magistraților din România (AMR) ne-a transmis un comunicat în care sînt evidenţiate grave lacune ale OUG referitoare la interceptările telefonice. AMR crede că atribuirea de calităţi privind cercetarea penală specială pentru ofiţerii SRI poate duce la restaurarea practicilor Securităţii din comunism.

Comunicatul este semnat de Gabriela Baltag, preşedinta AMR şi reprezintă punctul de vedere al uneia dintre cele mai importante organizaţii profesionale a magistraţilor din România. AMR crede că este eronată procedura prin care CSAT „a ajuns să dispună asupra funcţionării justiţiei peste legile speciale care o guvernează, dar şi peste legea fundamentală”.

De asemenea, AMR face trimitere la legea de funcţionare a SRI, prin care se interzice ofiţerilor din acest serviciu să întocmească acte de urmărire penală, subliniindu-se faptul că recentul OUG a extins ofiţerilor SRI calitatea de organ de cercetare penală specială.

În aceste sens, AMR solicită sprijinul Avocatului Poporului şi celorlalte autorităţi publice care au posibilitatea să conteste această OUG. Vă prezentăm mai jos textul integral al comunicatului AMR:

După cum se vede, AMR consideră că desemnarea unui singur judecător, respectiv a preşedintelui ÎCCJ, „drept unica entitate în măsură să confirme legalitatea executării mandatelor de interceptare şi supraveghere tehnică reprezintă o reiterare a excepţiei instituite pentru desemnarea şi funcţionarea completului de 5 judecători, încălcînd fără nici un temei regulile procedurale obligatorii pentru întreg sistemul judiciar, anume repartizarea aleatorie!

Comunicatul AMR atrage atenţia că acest moment poate să ne ducă fie spre viitor, fie „ne poate întoarce pentru multă vreme în trecut”!

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: