CNN-UL LUI GEORGE SOROS SI TEFELISTII DEMOCRATI AMERICANI SI U.E. ,INEBUNITI DE URA.SUMMITUL DE LA HELSINKI ,SAU DSFARSITUL RAZBOIULUI RECE LASA UNIUNEA EUROPEANA FONDATA DE NAZISTI ,FARA OBIECTUL MUNCII,SI VA DISPAREA!

17 iul.

”A fost cea mai dezgustătoare prestații a unui președinte american la un summit alături de omologul său rus”, a fost prima remarca a comentatorilor CNN după încheierea conferinței de presă de la Helsinki, după întrevederea istorică dintre Donald Trump și Vladimir Putin. Președintele SUA crede mai mult în spusele președintelui Rusiei decât în probele aduse de agențiile americane de informații, arată CNN.

Fost director CIA: Trump este la mâna lui Putin

O reacție dură a venit din partea lui John O. Brennan, fost director CIA în administrația Obama, unul dintre oficialii despre care presa pro-Trump scrie că a fost implicat în sabotarea candidaturii actualului președinte. ”Prestația lui Donald Trump la Helsinki depășește limita ”infracțiunilor și delictelor”. Este legată de înaltă trădare. Comentariile lui Trump nu numai ca au fost imbecile, el este cu totul la mâna lui Putin. Patrioți republicani: Unde sunteți???”, a scris fostul sef al CIA pe Twitter. Brennan le-a cerut apoi secretarului de Stat Mike Pompeo, șefului de cabinet John Kelly și consilierului pentru Securitate John Bolton să demsioneze.

Ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile din 2016 a acaparat conferința de presă de la Helsinki, precum și analizele presei americane. Așa cum aceasta anchetă a dus la un război americano-american si paralizează de doi ani administrația Trump, la fel ea a aruncat în plan secund conflictul din Siria, Ucraina, schimbarea granițelor în Europa.

Reacțiile presei americane vin după o conferință de presă în care Vladimir Putin și Donald Trump par să fi pus capăt oficial Războiului Rece. Trump și Putin par să fie de acord să recurgă la experiența celor care au menținut linia roșie dintre Moscova și Washington în perioada războiului rece și să renunțe la paradigma confruntațională a ultimelor decenii. În cancelariile aliate și în presa vestică există teama că cei doi lideri ar putea încheia un ”mare târg” peste capetele statelor europene.

Războiul Rece s-a încheiat

”Războiul Rece s-a terminat, iar America și Rusia trebuie să rezolve peroblemele împreună. Fiind cele mai mari puteri nucleare avem responsabilitatea securității internaționale. Cred că este important și am discutat despre asta, pentru a stabili un dialog privind stabilitatea strategică și neproliferarea armelor de distrugere în masă. Am trimis mai multe propuneri concrete colegilor noștri americani”, a spus Vladimir Putin.

Președintele rus a anunțat că a discutat cu Donald Trump despre evoluția scutului antirachetă american, despre situația din Ucraina și cooperarea economică. Cât privește Orientul Mijlociu, Putin a arătat că Trump a acordat o atenție deosebită securității Israelului. Președintele rus a declarat că trebuie să se revină la regimul separării trupelor israeliene și siriene în Înălțimile Golan, potrivit acordului din 1974, ceea ce ar permite restabilirea păcii în regiune și ar proteja Israelul. ”Donald Trump a vorbit despre asta astăzi. Vreau să confirm că Rusia este interesată de acest scenariu”, a spus Putin.

”Ideea este să creăm un consiliu de experți din ambele țări care să identifice puncte de contact între cele două state”, a spus Putin, sugerând că acest consiliu poate fi format din foști înalți oficiali din diplomațiile și armatele Rusiei și Statelor Unite. Iată ce spunea în urmă cu peste 40 de ani unul dintre americanii care ar putea face parte din acest consiliu al experților. „Peste 20 de ani, succesorul dumneavoastră, dacă va fi la fel de înțelept, se va îndrepta către o apropiere de ruși, împotriva chinezilor“. „Trebuie să influențăm echilibrul puterilor cu sânge rece. Acum avem nevoie de chinezi pentru a-i disciplina pe ruși. În viitor va fi invers“, spunea fostul secretar de stat Henry Kissinger, în 1972.

Putin a catalogat întâlnirea cu Donald Trump drept una ”deschisă”.  ”Cred că pot spune că a fost un succes”. ”Tensiunea și atmosfera actuala nu au un motiv serios în spate. Războiul Rece este de domeniul trecutului”, a spus Putin.

Primul pas spre un ”viitor mai luminos”

Președintele SUA a anunțat că întâlnirea de la Helsinki ”este primul pas spre un viitor mai luminos și un pas către un dialog puternic”. Trump se așteaptă că SUA și Rusia să participe la dialog și in viitor. ”Dacă vrem să rezolvăm multe din problemele lumii, atunci trebuie să căutăm căi de cooperare pentru promovarea intereselor comune”, a spus Trump. El a arătat că relația tensionată cu Rusia s-a ”schimbat” în urma summitului. ”Voi risca din punct de vedere politic pentru a căuta pacea, însă nu voi risca pacea de dragul politicii”, a declarat Donald Trump.

Mingea e în terenul lui Trump

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a oferit o minge oficială de la Campionatul Mondial de Fotbal omologului său din SUA, Donald Trump. „Acum, mingea este în terenul dumneavoastră”, a glumit liderul de la Kremlin. Donald Trump a mulţumit pentru minge şi a apreciat că îi va plăcea fiului său cel mic. Liderul SUA a aruncat mingea spre soţia sa, Melania Trump, prezentă la conferinţa de presă de la Helsinki.

”Oferta incredibilă” a lui Putin

O bună parte din întrebările jurnaliștilor au atins problema presupusei implicări a Rusiei în alegerile prezidențiale ce l-au adus pe Donald Trump la Casa Albă. Donald Trump a declarat că ancheta privind ingerința rusă este un ”dezastru” și a arătat că a discutat cu Vladimir Putin despre asta. ”Nu a fost nicio conivență cu Rusia. Toată lumea știe asta. Am avut o campanie remarcabilă și acesta este motivul pentru care sunt președinte”.

Și liderul de la Kremlin a respins acuzația că Rusia s-a implicat in alegerea lui Trump. ”Trebuie să repet ce am mai repetat deja de multe ori: guvernul rus nu s-a amestecat și nici nu a încercat să se amestece în afacerile interne ale Statelor Unite, incluzând aici și procesul electoral”. Putin a declarat că a propus ca Washingtonul să-i poata interoga pe agenții serviciilor ruse acuzați de ingerinta în alegerile din 2016, daca si SUA vor permite interogarea unor agenți americani. Trump a replicat imediat, spunând că sugestia lui Putin este o ”ofertă incredibilă”. Putin a recunoscut însă că a dorit ca Trump să câștige alegerile. ”Da, da, pentru ca a spus va vrea să readucă relațiile SUA-Rusia la normalitate”.

Singurul moment în care presedintele Trump a părut să nu fie de acord cu omologul rus a fost cel in care s-a discutat despre contracte energetice și bani. Trump a declarat că SUA și Rusia vor concura pentru furnizarea gazelor în Europa, făcând referire la gazoductul ruso-german Nord Stream. ”Nu sunt sigur că este în interesul Germaniei” să continue această afacere cu Rusia, a spus Trump. Vladimir Putin a declarat că, în calitate de mari producătoare de petrol și gaze, Rusia si SUA ”nu au interesul ca prețurile să scadă”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.