PATRIARHUL INTREGII RUSIEI CHIRIL,VA VENI JOI LA BUCURESTI !

26 oct.

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, va veni, joi, la Bucureşti, unde va lua parte la ceremoniile dedicate Sfântului Dimitrie cel Nou.

Patriarhul Kiril va ajunge în România joi, după ora 16.00.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, Patriarhul Kiril va coliturghisi, vineri, când este prăznuit Sfântul Dimitire cel Nou, la slujba oficiată de Patriarhul BOR, Daniel, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală.

Alături de cei doi ierarhi, vor sluji Arhiepiscopul Tiranei, Durresului și al Întregii Albanii, Anastasie, Arhiepiscopul de Presov și Mitropolit al Bisericii Ortodoxe din Ținuturile Cehiei și din Slovacia, Rastislav, împreună cu alți ierarhi străini și români prezenți la hram, preoți și diaconi.

Delegația Bisericii Ortodoxe Ruse va aduce un fragment din Sfintele Moaște ale Sfântului Cuvios Serafim de Sarov, care va fi dăruit comunității ortodoxe ruse din București (Biserica Sfântul Nicolae — Tabacu).

Sâmbătă, de la ora 9.00, va avea loc slujba Te Deum la 10 ani de la întronizarea Preafericitului Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, în prezenţa ierarhilor români şi străini, a clerului şi credincioșilor.

Patriarhul Kiril a fost invitat de Patriarhul Daniel s[ vină în România, în perioada 26 — 28 octombrie.

„Patriarhul Kiril și-a exprimat disponibilitatea de a accepta invitația de a veni împreună cu ceilalți Întâistătători ai altor Biserici Ortodoxe din fostele țări comuniste. Aceștia au fost invitați în contextul Anului Comemorativ din Patriarhia Română dedicat apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului și al aniversării a 10 ani de patriarhat ai Preafericitului Daniel. Vizita va avea loc și cu prilejul prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor — 27 octombrie”, declara purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, la sfârșitul lunii trecute.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: