AGENTIA TASSCITEAZA DIN SPEECH-UL PRESEDINTELUI RUSIEI,VLADIMIR PUTIN:ALTE ATACURI IMPOTRIVA SIRIEI AR PROVOCA HAOS IN RELATIILE INTERNATIONALE!

16 apr.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a purtat, duminică, o conversație telefonică cu omologul său iranian, Hassan Rouhani, cei doi lideri discutând despre atacul lansate de Statele Unite, Marea Britanie și Franța împotriva Siriei, relatează site-ul agenției Tass.

”Cei doi lideri au schimbat păreri despre atacul asupra Siriei efectuat de SUA și aliații săi. Putin și Rouhani au fost de acord că acțiunea a fost ilegală și că afectează perspectivele reglemetării conflictului sirian.

Vladimir Putin a subliniat că dacă astfel de acțiuni care încalcă prevederile Cartei ONU vor continua, atunci se va instaura haosul în relațiile internaționale”, a transmis Administrația Prezidențială de la Moscova.

Discuția dintre Putin și Rouhani are loc la o zi după ce o coaliție formată din SUA, Marea Britanie şi Franţa a lansat, sâmbătă dimineaţă (ora 4.00 în România), un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia oraşului Damasc.

Anunţul bombardamentului a venit de la președintele SUA, Donald Trump, într-o declaraţie de la Casa Albă, în care preciza că a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor „bombardamente punctuale” asupra unor ţinte asociate capabilităţilor de arme chimice ale „dictatorului” Bashar al-Assad.

Preşedintele american avertizase încă de miercuri că Statele Unite vor ataca Siria în urma unui atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad. Regimul aflat la conducere în Siria, precum şi Rusia au negat însă orice implicare acuzând că este o înscenare, un pretext pentru o operaţiune militară.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: