ANUNTUL PE CARE NIMENI NU-L MAI CREDEA POSIBIL!

29 apr.

Coreea de Nord vrea să închidă centrul pentru teste nucleare din țară în luna mai, urmând totodată să invite experți și jurnaliști, care să observe procesul de denuclearizare, potrivit Președinției Coreei de Sud.

 

Yoon Young-chan, purtătorul de cuvânt al Casei Albastre, sediul Președinției sud-coreene, a declarat că liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, a făcut anunțul în cursul întrevederii de vineri cu președintele sud-coreean Moon Jae-In.

”Kim a declarat în cursul summitului cu preşedintele Moon că va închide centrul pentru teste nucleare în mai şi că va invita în curând experţi din Coreea de Sud şi Statele Unite, precum şi jurnalişti pentru a prezenta procesul comunităţii internaţionale într-un mod transparent”, a declarat purtătorul de cuvânt.

”Domnul Kim a declarat că «Statele Unite ne consideră repingători, dar odată ce vom vorbi îşi vor da seama că eu nu sunt unul care va trage cu arma nucleară asupra Sudului sau Statelor Unite»”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Precizările Seulului au fost făcute după summit-ul istoric al celor două Coreei de vineri, când liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in au convenit să se ajungă prin „denuclearizare totală” la o ” peninsulă coreeană fără arme nucleare”.

Timp de ani de zile, Pheninanul a argumentat că nu va renunţa niciodată la arma atomică, despre care a susținut că este indispensabilă pentru a se apăra de o invazie americană.

Președintele american Donald Trump a anunţat sâmbătă că a avut o „lungă şi foarte bună” conversaţie cu omologul său sud-coreean, Moon Jae In, care tocmai s-a întâlnit cu liderul de la Phenian, şi că lucrurile merg „foarte bine”, transmite AFP.

Trump a mai precizat că l-a informat despre stadiul negocierilor şi pe prim-ministrul japonez, Shinzo Abe.

Întâlnirea cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un ar putea avea loc ”în următoarele trei sau patru săptămâni”, a declarat liderul de la Casa Albă la un miting cu susţinători ai săi în Michigan.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.