MAE explică de ce România a blocat declaraţia UE pe tema mutării ambasadei SUA la Ierusalim: „S-a considerat că textul este unul lipsit de echilibru”

13 mai

agnus dei - english + romanian blog

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă că România se numără printre statele europene care au blocat o declaraţie comună a UE prin care se condamna mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

MAE afirmă că, la nivelul instituţiei, s-a considerat textul documentului era unul „lispit de echilibru”.

„Ținând cont de contextul regional deosebit de complicat și în urma unei analize complexe a textului propus aprobării statelor membre de către Serviciul European de Acțiune Externă, la nivelul MAE s-a considerat că textul este unul lipsit de echilibru, prin punerea accentului pe un singur element, respectiv mutarea reprezentanțelor diplomatice europene în Israel la Ierusalim. Menționăm, de asemenea, că poziții similare au fost adoptate și de alte state membre UE, Ungaria și Cehia. În urma procesului de analiză desfăşurat la nivelul SEAE, s-a convenit transmiterea unei declaraţii în numele Înaltului Reprezentant Federica Mogherini”, a transmis MAE sâmbătă, prin intermediul unui comunicat de presă.

România, Cehia şi Ungaria au blocat…

Vezi articolul original 51 de cuvinte mai mult

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.