INAUGURAREA AMBASADEI USA LA IERUSALIM,CU FIICA LUI DONALD J.TRUMP,IVANKA TRUMP!

14 mai

Update Fiica președintelui SUA Donald Trump, Ivanka, soțul acesteia, Jared Kushner, și o serie de oficiali americani au sosit duminică în Israel pentru ceremoniile de inaugurare a Ambasadei Statelor Unite de la Ierusalim, programate să aibă loc luni.

Oficialii americani au fost întâmpinați la aeroportul din Tel Aviv de către David Friedman, ambasadorul american în Israel.

Ambasada SUA la Ierusalim urmează să se deschidă luni, 14 mai, zi în care israelienii aniversează 70 de ani de la fondarea statului Israel.

Evenimentele au început duminică seară, cu o recepţie organizată de ministrul israelian de Externe, la care urmau să fie prezenţi oficialii americani, dar și diplomaţi din România, Ungaria, Cehia şi Austria. Cei mai mulţi dintre ambasadorii statelor UE în Israel ar fi refuzat să participe.

Luni, are loc ceremonia în Consulatul SUA din cartierul Arnona al Ierusalimului, care va deveni apoi oficial ambasada Statelor Unite.

Mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim este considerată drept o victorie majoră pentru Israel. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat că „această săptămână va fi binecuvântată cu un eveniment cu adevărat istoric”.

Premierul israelian a lansat un apel ca toate ţările să urmeze exemplul Statelor Unite, motivând că este „lucrul corect” și „ajută la promovarea păcii”.

De asemenea, Netanyahu a lăudat Guatemala și Paraguay, alte două state care au anunțat că intenționează să-și mute ambasadele la Ierusalim, și a promis că alte state urmează să întreprindă acestă mutare.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.