PREMIERUL UNGARIEI,VIKTOR ORBAN ATAC DUR LA ADRESA UNIUNII EUROPENE!

28 iul.

EP President meets with Viktor ORBAN – Prime Minister of Hungary

Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că „nu vrea o Uniune Europeană condusă de Franţa”, considerând că viitoarele alegeri europene sunt „decisive”, conform unui interviu apărut în cotidianul german Bild, citat de AFP.

„Niciodată nu am mai fost în faţa unor alegeri atât de importante”, a spus Orban, întrebat de tabloidul german despre scrutinul european care urmează să aibă loc în mai 2019.

„Înainte de toate, germanii trebuie să fie vigilenţi. Există un concept francez care, fundamental, înseamnă: conducere franceză a Europei, plătită din bani germani”, a spus şeful guvernului ungar în acest interviu postat pe site-ul cotidianului german, fără a-l numi în niciun moment pe preşedintele francez Emmanuel Macron, potrivit agerpres.ro.

„E un lucru pe care eu îl resping. Nu vrem o Uniunea Europeană sub conducere franceză (…) Europenii trebuie să se facă auziţi şi trebuie aşteptate alegerile europene înainte de a lua decizii importante”, cum ar fi cele privind bugetul sau migraţia, a adăugat liderul populist ungar.

Macron a afirmat la începutul lunii iulie că „adevărata frontieră în Europa” este cea care îi separă pe „progresişti” de „naţionalişti” şi că ciocnirea lor se va afla în centrul alegerilor europene din 2019. „Lupta este clar lansată” şi va fi una din mizele centrale la alegerile europene din 2019, a mai pus şeful statului francez.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: