JUDECATORII ICCJ I-AU INTORS SPATELE LUI TARCEA SI AU PARASIT SALA !

28 nov.

Imagini pentru TARCEA,GHICA,POZE

Judecatoarea Cristina Tarcea a reusit performanta de a-i face pe justitiabili sa se indoiasca de faptul ca la Inalta Curte de Casatie si Justitie le sunt respectate drepturile fundamentale si le este garantata o instanta impartiala si independenta. Furioasa dupa ce judecatoarea Alina Ghica de la Curtea de Apel Bucuresti a decis suspendarea efectelor Hotararii Colegiului de conducere al ICCJ nr. 317/208 si blocarea Completelor de 5 judecatori trase la sorti de sefa ICCJ in noiembrie 2018, Cristina Tarcea (foto) a luat o decizie socanta care are toate sansele sa ramana in istoria sistemului judiciar. Potrivit surselor citate de publicatia Q Magazine, in cursul zilei de luni, 26 noiembrie 2018, Cristina Tarcea a convocat de urgenta Adunarea generala a judecatorilor, cu scopul de a le cere magistratilor puncte de vedere cu privire la recursul pe care ar urma sa il declare impotriva sentintei pronuntatea de Alina Ghica.

Fără să aștepte răspunsul, luni de dimineață reprezentantul ÎCCJ s-a prezentat la CAB pentru a ridica hârtiile cerute. Acolo tupeul s-a întâlnit cu umilința. Abuzului obraznic al ÎCCJ i s-a răspuns prin trimiterea acasă cu mâinele goale a curierului de la instanța supremă, căruia i s-a explicat că nu acestea sunt relațiile între judecători și pârâți, și nici măcar cele dintre instituțiile puterii judecătorești.

Interesant este că Înalta Curte nu a trimis niciun reprezentant în sală, la termenul la care Curtea de Apel a judecat cauza tragerii la sorți organizată de Cristina Tarcea, fiind de față doar avocata lui Liviu Dragnea. În schimb, reprezentanții Curții supreme nu s-au sfiit să pună presiune pe judecătorii de la Curtea de Apel, ulterior, cerându-le documente chiar cu ignorarea termenului legal.

Am vrea să știm de câte ori un pârât a cerut judecătorilor de la Înalta Curte să le pună la dispoziție documente și hotărâri și aceștia s-au conformat instant?!

Un judecător a declarat pentru Q Magazine,  sub rezerva anonimatului că așa ceva este inacceptabil. „Nu pot să cred că asemenea lucruri se întâmplă! E sfârșitul lumii și toate mizeriile ei trebuie să se reverse tulmultos ca să nu fie regrete că vine sfarsitul?

ICCJ a declarat apel? Cum poate să ceară probe înainte de a se înregistra dosarul pe rolul Înaltei Curți, ca judecătorii completului să pună în discuție administrarea de probatorii? Cum se poate compromite o instanță supremă cu atăta iresponsabilitate, inclusiv față de judecătorii Curții? Oricare dintre noi am fi discutat vreo hotărâre nedefinitivă( câteodată chiar și definitivă) era deja cercetat disciplinar.

Ce nu e permis de lege judecătorului de rând, de ce ar fi permis judecatorului de Înaltă Curte care, după atitudine se pare că scade în altitudine?”

În context merită amintit că tot în zilele din urmă dna Tarcea s-a mai remarcat și prin contestarea la CCR (acolo unde a făcut o figură profesională tristă cu prilejul judecării refuzului său abuziv de tragere la sorți a președinților completurilor de cinci) legea prin care celor condamnați pe baza probelor obținute cu mijloace tehnice speciale (interceptări și înregistrări ambientale) în perioada „parteneriatului de nădejde” dintre autoritatea judecătorească și serviciile secrete, li se permite revizuirea proceselor lor.

În lupta sa de ariergardă, Cristina Tarcea trece nu doar peste principiile dreptului, dar, sub adăpostul unei logici juridice formale, uită și de omenia care ar fi trebuit să o îndemne la empatie față de victimele unei justiții rătăcite pentru suferințele cărora ea însăși poartă o parte din răspundere.

Inalta Curte, judecator in propria cauza

Sedinta, conform surselor citate de Q Magazine, nu a fost lipsita de incidente, unii judecatori declarandu-se revoltati de decizia lui Tarcea de a-i convoca pentru a se pune de acord asupra motivelor de recurs. Iar asta pentru ca printre judecatorii ICCJ pe care Cristina Tarcea i-a chemat la consultari pe tema recursului impotriva solutiei CAB, se afla si cei care urmeaza sa judece recursul formulat de Inalta Curte. Cu alte cuvinte, Tarcea si-a chemat colegii judecatori sa se pronunte pe o speta pe care ar urma sa o judece.

Atat de scandalos a fost gestul sefei Inaltei Curti incat, precizeaza Q Magazine, la scurt timp dupa ce Tarcea a luat cuvantul in incercarea de a-i coopta pe judecatori in echipa pentru formularea recursului, intreaga Sectie de contencios administrativ si fiscal s-ar fi ridicat si ar fi parasit sedinta, gestul acestora fiind urmat si de alti magistrati de la alte Sectii ale instantei supreme.

Acest manifest nu ar fi impiedicat-o insa pe Tarcea sa isi continue sedinta extraordinara, chiar daca alaturi de aceasta se mai aflau cativa judecatori.

In restransa sedinta extraordinara unul dintre vicepresedintii instantei supreme a propus chiar ca Inalta Curte sa sesizeze Inspectia Judiciara impotriva Hotararii Colegiului de Conducere al Curtii de Apel Bucuresti prin care judecatoarea Alina Ghica a fost desemnata sa judece dosarul privind componenta Completelor de 5 judecatori de la ICCJ. Iar asta pentru ca Hotararea Colegiului de conducere al CAB a fost luata dupa ce judecatorul desemnat aleatoriu sa judece cauza s-a aflat in imposibilitatea judecarii cauzei, fiind inlocuit, conform procedurii, de presedintele Sectiei din care face parte. Adica de Alina Ghica.

Revenind insa la sedinta de la ICCJ, potrivit informatiilor facute publice de Q Magazine, mai multi judecatori au fost revoltati de planul judecatoarei Cristina Tarcea de a-i face complici intr-o chestiune in care nu trebuiau sa fie implicati. Caci, astfel cum reiese din dosar, cea care poate formula recursul impotriva solutiei CAB este Cristina Tarcea, ca presedinte al instantei supreme, nicidecum Colegiul de conducere ori judecatorii in adunarea generala.

Din acest motiv, s-ar fi criticat faptul ca judecatoarea Cristina Tarcea i-a convocat pe judecatorii instantei supreme intr-o chestiune care nu ii viza, cu atat mai mult cu cat in ipoteza formularii recursului impotriva sentintei CAB, dosarul va fi judecat de un complet de judecata din care vor face parte judecatori ai Sectiei de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti.

Prezentam in continuare o declaratie cutremuratoare a unui magistrat care a dorit sa isi pastreze anonimatul:

Nu pot sa cred ca asemenea lucruri se intampla! E sfarsitul lumii si toate mizeriile ei trebuie sa se reverse tulmultos ca sa nu fie regrete ca vine sfarsitul?

ICCJ a declarat apel? Cum poate sa ceara probe inainte de a se inregistra dosarul pe rolul Inaltei Curti, ca judecatorii completului sa puna in discutie administrarea de probatorii? Cum se poate compromite o instanta suprema cu atata iresponsabilitate, inclusiv fata de judecatorii Curtii? Oricare dintre noi am fi discutat vreo hotarare nedefinitiva (cateodata chiar si definitiva) era deja cercetat disciplinar.

Ce nu e permis de lege judecatorului de rand, de ce ar fi permis judecatorului de Inalta Curte care, dupa atitudine se pare ca scade in altitudine?”

*Cititi aici mai multe informatii despre sedinta de la ICCJ organizata de Cristina Tarcea

*Cititi aici detalii despre solutia judecatoarei Alina Ghica de la Curtea de Apel Bucuresti

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.